Uluslararası Kültür Ve Üreticilik Konferansı Tamamlandı

One Belt, One Road (Tek Kuşak, Tek Yol) girişiminin bir parçası olarak Ordos belediye yönetimi ve China Internet Information Center evsahipliğinde Ordos sanayilere yönelik düzenlenen 2’nci Ordos Uluslararası Kültür ve Üreticilik Konferansı tamamlandı.

Çin’in Ordos kendinde Ordos belediye yönetimi ve China Internet Information Center (Çin İnternet Bilgi Merkezi) tarafından ev sahipliğinde 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2’nci Ordos Uluslararası Kültür ve Üreticilik Konferansı (OICC II), Ordos, İç Moğolistan, Çin’in farklı bölgelerinde gerçekleştirildi.

Toplamda üç etkinliğin gerçekleştirildiği konferansta kreatif tasarımcıların yer aldığı roll call ve kırmızı halı gösterisi; Beidou Culture & Creativity Award (Beidou Kültür ve Kreatif Ödülü) kapsamında Usta ve Geleceğin Yıldızları Tasarım Sergisi ve son trendlerin, çalışma ve fikirler gözden geçirildi.

Ayrıca, Ordos belediye yönetimi, 300 milyon yuan değerinde fikri mülkiyet (IP) kuluçka fonu oluştururken, fuar için yaklaşık 100 bin metrekarelik sanayi parkı inşa etti. IP korumalı çalışmaların satın alınabilmesi amacıyla özel IP dönüştürme ve yönetim organizasyonu düzenlenirken, IP paketlemesi ve ticaretine yönelik IP havuzu oluşturuldu. Kreatif IP’lere özgü fikri mülkiyet haklarını esas alan kültür ve kreativite geliştirme fonuyla birlikte IP’ler, inkübasyonuna yönelik ortak girişim platformu da hayata geçirildi.
Kaynak: İHA