Antalya'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Antalya’nın Kemer ilçesi Çamyuva Mahallesi’nin Sarıören mevkiindeki ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. 3 helikopter, 1 amfibik uçak, 16 arazöz ve 2 dozerin sevk edildiği yangın, 1,5 saatlik bir çalışma sonunda kontrol altına alındı. Yangının sabotaj olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Çocukların iki kişinin ormandan çıktı iddiası
Söndürme çalışmaları sonunda alevlerin kontrol altına alınması ile mahalle halkı rahat bir nefes alırken, sokakta oynamakta olan bazı çocukların yangının başlamasından kısa süre sonra ormanlık alandan iki kişinin çıktığını iddia etmesi sabotaj ihtimalini doğurdu.
İddialar üzerine jandarma, M.Ç. ve B. E. isimli çocuklardan, şüpheli olduğu ileri sürülen kişilerin eşkalini aldı. Orman yangınının başlamasından hemen sonra ormanlık alandan iki kişinin çıktığını ileri süren çocuklar, daha önce hiç görmedikleri bu kişilerin hızlı adımlarla uzaklaştığını söyledi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(Hanım Türk / İHA)
