TÜBA 'Türk Dünyası Yaz Okulu'na Ev Sahipliği Yapacak

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar: 'Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliğinin 'Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu', 17 Temmuz'da İstanbul'da başlayacak'

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği 'Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu'nun, 17 Temmuz'da İstanbul'da başlayacağını bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu'nun, TÜBA ev sahipliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle 17-21 Temmuz tarihlerinde Süleymaniye Medresesi'nde yer alan TÜBA Rabi Medrese'de gerçekleştirileceğini belirtti.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Özbekistan, Çin Uygur Bölgesi ve Türkiye'den kamu ve özel sektördeki uzman, lisansüstü öğrenci ve sosyal bilimler alanında birikime sahip genç akademisyenlerden oluşan katılımcıların 5 gün hukuk ve diplomasi alanında eğitim alacaklarına işaret eden Acar, yaz okulundaki dersler arasında uluslararası hukuk düzeninin temelleri, ekonomi, teknoloji, kalkınma ve çevre alanlarında iş birliği, bilim diplomasisi ve uluslararası bilimsel iş birliği, anlaşmazlıkların dostane çözümü, uluslararası kuruluşlar ve iş birliği ile bölgesel konuların yer aldığını kaydetti.
Kaynak: AA