Vatan Aşkıyla 'Demir Korkuluğu' Sökmüş

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında açılan ateş sonucu ayağından yaralanan Abdullah İrgin, o gece yaşadıklarını anlattı İrgin: 'Karargaha girmek için kapılar açılacak gibi değildi. Ben de pencereden içeri girmeye çalıştım. Pencerenin önünde demir korkuluk vardı. Kurban olduğum Allah'a bize o gün bir güç verdi ve bu hainlere fırsat vermemek için demir korkuluğu yerinden söküp, camı kırarak içeriye girdim'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında açılan ateş sonucu ayağından yaralanan Abdullah İrgin, o gece yaşadıklarını anlattı.

Edirne'den yakınlarını ziyaret için Muş'a gelen İrgin, darbe girişiminde yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı.

İrgin, 15 Temmuz günü özel işlerinden dolayı Ankara'da bulunduğunu ve darbe girişimini duyunca Genelkurmay Başkanlığına gittiğini söyledi.

Ankara'da uçaklar alçak uçuş yaparken Genelkurmay Başkanı Akar'ın rehin alındığını öğrendiğini anlatan İrgin, şöyle konuştu:

'Karargaha geldim. Karargaha girmek için kapılar açılacak gibi değildi. Ben de pencereden içeri girmeye çalıştım. Pencerenin önünde demir korkuluk vardı. Kurban olduğum Allah bize o gün bir güç verdi ve bu hainlere fırsat vermemek için demir korkuluğu yerinden söküp camı kırıp içeriye ilk ben girdim. Herkesin içinde tek kişilik bir ordu vardır. Ardından insanlar içeriye girmeye başladı.'

İrgin, karargahta darbeci askerlerin kendilerine ateş etmeye başladıklarını aktardı.

Açılan ateş sonucu bazı kişilerin yaralandığını ifade eden İrgin, 'Bizi de koridorda sıkıştırdılar ve aşağıya doğru indik. O anda sosyal medya üzerinden canlı yayın yapıyordum. Canlı yayın sırasında mermi kolumdan sıyırdı. Aşağıdaki koridorda da bizi sıkıştırdılar. Orada tekrar bize ateş etmeye başladılar ve o anda ayağımdan yaralandım. Tekrar kırdığımız camdan dışarıya çıktık.' diye konuştu.

- 'Vatan için canlarını ortaya koydular'

İrgin, karargahın bahçesine çıktığında darbeci askerlerin ayakta kalanlara ateş ettiğini gördüğünü belirtti.

Bu nedenle bahçenin dışına çıkmak zorunda kaldığını dile getiren İrgin, şu ifadeleri kullandı:

'Bahçenin dışına çıktıktan sonra kötü bir manzarayla karşılaştım. Video çektim ve sosyal medyada paylaştım. Oradaki amacım vatandaşları bilgilendirmek ve böyle bir kalkışmayı göstermekti.

Biz o günün görünen yüzleri olduk. O gece dışarıya çıkan milyonlarca kahraman vardı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan vatandaşlarımız vardı. Allah hepsinden razı olsun.'

İrgin, bazı kesimlerin yıllardır vatanı bölmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Bu kesimlerin 15 Temmuz'da da bunu denediklerini vurgulayan İrgin, şu ifadeleri kullandı:

'Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu 15 Temmuz bitmedi. Bu, vatanı yıllardır bölmek isteyen işbirlikçi hainlerin yaptığı bir plandı. Resmen bir katliam vardı. Bunlar yıllardır beceremediklerini 15 Temmuz'da yapmaya çalıştılar. Bundan sonra bir 15 Temmuz daha olsa gider misiniz? Giderim. Çünkü bizim başka gidecek vatanımız yok. Bizi alacak ülke de yok. Zaten gitmeyiz, burada ölürüz yine gitmeyiz. 15 Temmuz'da bu millet buna müsaade etmedi etmeyecek de.'

İrgin, Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi' kapsamında Türkiye'de ve Almanya'da düzenlenen programlara katılarak, hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattığını kaydetti.

Kaynak: AA