Diyarbakır'da Güvenlik Toplantısı Lice'de Yapıldı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ata Alkan, 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve diğer protokol üyeleri, operasyonların devam ettiği Lice ilçesinde il güvenlik koordinasyon kurulu toplantısına katıldı.

Diyarbakır'da Güvenlik Toplantısı Lice'de Yapıldı
Sabah saatlerinde Lice ilçesine gelen Vali Aksoy ve beraberindekiler, önce yol kontrol noktasında nöbette bulunan polislere moral ziyaretinde bulundu. Buradaki ziyaretin ardından Lice Belediyesi’ne geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler, kayyum atanan Sinan Başak ile bir süre görüştü. Vali Aksoy ve beraberindekiler belediye ziyaretinin ardından esnaf ziyaretine katıldı.

Esnaf ziyaretinin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler güvenlik toplantısının yapılacağı 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığı’na geçti. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, her hafta düzenlenen il güvenlik toplantısını operasyon bölgesinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Toplantıyı Lice’de yapmalarının en önemli nedeninin Lice’de operasyonların devam etmesi olduğunu ifade eden Vali Aksoy, “Operasyonla ilgili hem arkadaşlarımızdan bilgi almak hem de yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere buradayız. 10 binin üzerinde polis, asker ve korucunun görev aldığı bir operasyon gerçekleştiriliyor. Bin 528 kilometrekarelik bir alanda terörist unsurların aranması ve temizlenmesi ile etkisiz hale getirilmesi, aynı zamanda terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucunun yerinde temin edilerek, tespit edilerek yok edilmesi hususunda ciddi anlamda bir çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyor. Onlardan bilgi almak ve değerlendirme yapmak üzere buradayız. Operasyon devam ediyor, arkadaşlarımızın bu çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Büyük özveri içerisinde, çok sıcak hava şartlarına rağmen arkadaşlar gece gündüz demeden bu çalışmaları ortaya koyuyor. Çalışmaları yürüten en üstteki komutandan, en alttaki bütün polis ve uzman çavuşumuza kadar bütün arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda devletimiz büyük bir kararlılık içerisinde bu çalışmaları ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimiz de alınan bu kararlar çerçevesinde bu çalışmaları hassasiyet içerisinde yürütüyor. Terör sona erinceye kadar, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek” dedi.



Operasyonlarda 2 terörist ölü ele geçirildi

Operasyonun 10 gün daha devam edeceğini aktaran Vali Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bin 528 kilometrekarelik alan ama 10 gün daha devam edeceğini değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 2 terörist ölü ele geçirildi. Yaklaşık olarak 300 kilo toz ve kubar esrar ele geçirildi. 700 bin Hint keneviri ele geçirildi. Geçtiğimiz yıl yine bu bölgede yürütülen operasyonda 67 milyon Hint keneviri, bu bölgede ele geçirilmiş, imha edilmişti. Bu yıl yaptığımız ön çalışmalarda Hint keneviri ekilmediğini görüyoruz. Ağırlıklı olarak buğday yada başka ürünler var, yada boş olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız operasyonların sonuçlarını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz."

Vali Aksoy ve beraberindekiler, konuşmanın ardından il güvenlik koordinasyon kurulu toplantısına katıldı.

Kaynak: İHA