Bakan Soylu, 15 Temmuz Şehit Aileleri Ve Gazilerle Buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yıllarca bu millet, bu toprakları canı uğruna, kanı pahasına savunmaktadır, korumaktadır, kollamaktadır. Pensilvanya’daki meczup dahil bu milletin ahı da, şehitlerimizin kanı da yerde kalmayacak ve onların her birine yerine tek tek yerine getireceğiz’’ dedi.

Bakan Süleyman Soylu, Kahramankazan halkı ile iftarda buluştu. Kahramankazan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftara, 15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Soylu, konuşmasında şehit ve gazilerden bahsederek, "Bu millet onlardan razıdır. Cenabı Hak da onlardan razı olsun. Şefaatlerini ailelerine, yakınlarına, asil millete ve aziz millete eylesin. Cennete onlarla kavuşmayı, yeniden bulaşmayı nasip eylesin" dedi.

"Birilerinin devletin verdiği üniformaları gasp ederek, bu milletin ekmeğini yemiş, maaşını almış, birilerinin sadece ihanetten ve milletten nasibi vardı. 15 Temmuz’da herkes nasibini aldı. 15 Temmuz gecesi bu millet tıpkı Bedrin Aslanları gibi inandığı değerler uğruna çıplak elleriyle beraber zalimlerin karşısına dikildi" ifadelerini kullanan ve 15 Temmuz’un basit bir darbe teşebbüsü olmadığını belirten Bakan Soylu, “Kimin kiminle iş tuttuğunu, işbirliği içerisinde olduğunu hep beraber gördük. Bu aziz milletin kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kıymetli Başbakanımız Binali Yıldırım beyin dik duruşu, milletimizin üstün cesareti ve ferasetiyle hain darbe girişimini bastırdıktan sonra maalesef o batı dünyasının yaşadığı şoku hep beraber hatırlıyoruz. Darbe girişimi öncesi Kandil’den PKK elemanlarına verilen eylemsizlik talimatını itiraf eden itirafçıyı hatırlıyoruz. Darbenin elebaşısı o meczubu teslim etmemek için ortaya koyulan oylama taktiklerini hatırlıyoruz. Darbe girişimi sonrasında tırmandırılmaya çalışılan terör hadiselerini, patlatılan bombaları hatırlıyoruz. Birilerinin nasıl ‘kontrollü darbe ‘ diyerek milletimizin ortaya koyduğu iradeyi, kahramanlığı ve bu topraklara asaleti ile sahip çıkmayı nasıl itibarsızlaştırmaya çalıştığını hep beraber hatırlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Soylu, darbe girişimini yapanlardan tek tek hesap soracaklarını belirterek, “Hangi şempanzeliği mahkemelerde yaparlarsa yapsınlar, hangi maymunluğu oralarda gerçekleştirirlerse gerçekleştirsinler, hangi yalanları, şahsiyetsiz ve onursuz biçimde orada ifade etmeye çalışırlarsa çalışsınlar akıbetlerinden kurtulamayacaklar. Biz bu toprağı bedava birilerinden almış değiliz. Yıllarca bu millet, bu toprakları canı uğruna, kanı pahasına savunmaktadır, korumaktadır, kollamaktadır. Pensilvanya’daki meczup dahil bu milletin ahı da, şehitlerimizin kanı da yerde kalmayacak ve onların her birine yerine tek tek yerine getireceğiz’’ dedi.

Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sinan Coşkun, 15 Temmuz’da milletin bölücülere ve ihanet çetelerine geçit vermediğini söyleyerek, vatan aşkı ile yananların, kahramanlık gecesinin unutulmayacağını belirtti.

Coşkun, "İkinci Kurtuluş Savaşı’nı anımsatan bu gecede hainlerin değil kahramanların adıyla anılacak” şeklinde konuştu.

Soylu’ya konuşmalardan sonra Kahramanakazan hatırası hediye edildi.
Kaynak: İHA