Raylı Sistemler Entegre Tesisi Yatırımına DİKA'dan Teknik Destek

Perform Yapı Firması ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında “Raylı Sistemler Entegre Tesisi” kurulması amacıyla Yatırım ve İşbirliği Teknik Destek Protokolü imzalandı.

Raylı Sistemler Entegre Tesisi Yatırımına DİKA'dan Teknik Destek
DİKA bölgeye büyük getiri potansiyeli olan dev yatırımları bölgeye çekmek amacıyla faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Son yıllarda ivme kazanan hızlı ve etkili adımlarla büyük yatırımcıları bölgeye çekme faaliyetleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda Mardin’de “Raylı Sistemler Entegre Tesisi” kurulması amacıyla DİKA’dan teknik destek sağlanmasını talep eden Perform Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kuloğlu ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından Yatırım ve İşbirliği Protokolü imzalandı.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ, “Görevim boyunca ajansımız için en büyük önceliğimiz Bölgemize katma değer sağlayacak yeni yatırımların gelmesi oldu. Bu maksatla Ajans olarak yoğun çaba sarf etmekte ve yeni yatırım hamleleriyle bölgemize güç katma hedefindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bahsi geçen yatırıma önem verdiğini bilmekteyiz. Bu hususta gerekeni yapmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz ve firmamıza da verebileceğimiz gerekli destekleri ajans olarak sağlayacağız. Daha önce Cazibe Merkezleri Programı kapsamında binden fazla iş adamı ve yatırımcıya ulaşmış ve aldığımız başvuru sayılarıyla dikkat çekmiştik. Dolayısıyla büyük yatırım projelerinin bölgemize odaklandığını görmek bizi mutlu etmektedir. Bunun yanı sıra bölgeye yatırım konusunda kuşkuları olanların, böylesine dev yatırımların gelmesiyle ön yargılarının da kırılacağının farkındayız. Bundan hareketle Ajans olarak ilgili firmaya destek vermek için harekete geçtik, büyük yatırımlara güven vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Proje, Türkiye’nin hızlı tren merkezli olmak üzere raylı sistemlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarıyla bütünleşik bir şekilde kurgulanmış olup, bu çerçevede Türkiye ve dünya pazarının ihtiyaç duyacağı vagon ve ray sistemleri ile kuru yük, petrol, maden, LPG, LBG, tanker gibi raylı taşıyıcı sistemleri üretilmesi hedefleniyor. Proje ile yatırım süreciyle birlikte iş fikri doğrultusunda üretilecek tüm ürünlerin lisans ve patentlerinin alınması planlanıyor.
Kaynak: İHA