İzmir'de Jandarmanın Destek Verdiği 'Güven Ve Huzur-4' Uygulaması Drone İle Görüntülendi

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, ülke genelinde suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması için yapılan ’Güven ve Huzur-4’ operasyonuna şehrin birçok noktasında denetleme yaparak destek verdi. Jandarma ekiplerinin yaptığı denetlemeler ’Drone’ isimli hava aracı ile havadan görüntüledi.

İzmir'de Jandarmanın Destek Verdiği 'Güven Ve Huzur-4' Uygulaması Drone İle Görüntülendi


Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması için ’Güven ve Huzur-4’ uygulaması yaptı. Tüm Türkiye genelinde yapılan uygulamaya, İzmir’de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 58 noktada denetleme yaparak destek verdi. Yapılan denetlemelere İl Jandarma Komutanlığına bağlı 193 Jandarma asayiş timi, 181 devriye müdahale aracı, 913 Jandarma personeli katıldı.

’Güven ve Huzur-4’ uygulaması kapsamında otomobiller, şehirler arası yolculuk yapan otobüsler ve yük taşıyan TIR’lar durdurularak narkotik köpekleri ile didik didik arandı. Öte yandan vatandaşlara da kimlik sorgulaması yapılırken, denetlemeler ise saniye saniye ’Drone’ olarak bilinen hava aracı ile görüntülendi. Asayiş ve emniyet sağlanması adına 472 umama açık yerde yapılan kontroller de ise, eksiklikleri bulunan mekanlara ve kişilere para cezası kesildi.
Kaynak: İHA