Çocuğunu Alıp İntihara Kalkışmıştı, Müebbetle Yargılanıyor

İzmir’in Narlıdere ilçesinde, 5 yaşındaki çocuğunu yanına alıp birlikte apartmanın çatısına çıkıp intihara teşebbüs eden epilepsi hastası adam, ’Akrabaya karşı öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava başladı.

Davaya konu olan olay, geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Mithatpaşa Caddesi 263 numarada bulunan 4 katlı apartmanın çatısında meydana geldi. Epilepsi hastası olan Levent H. (28), ilaç parası bulamayınca iddiaya göre bunalıma girip 5 yaşındaki çocuğu ile birlikte intihar etmek için çatıya çıktı. Durumu görenlerin ihbar etmesi ile olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini alırken intihar girişiminde bulunan kişiyi ikna etmeye çalıştı. Levent H., "Epilepsi hastasıyım. İlacımı alamadım. Yaşamak istemiyorum" diye polise bağırdı. Çocuğu ile intihar etmeye çalışan baba ile konuşan polis, 1 saat süren ikna çabalarının ardından Levent H.’yi ve yanındaki çocuğu çıktığı binanın çatı katından aşağı indirmeyi başardı. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Levent H., adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, sanık Levent H. hakkında ’Akrabaya karşı öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı.

İlk duruşma yapıldı

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Levent H. katılmazken, avukatı Dursun Öncel ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Müjgan Bilgen Özen hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Müjgan Bilgen Özen, "Yaşı küçük mağdur bakımından bizim şikayetimiz devam etmektedir. Eksiklikler giderilsin" dedi.

Sanık Levent Hamleci’nin avukatı Dursun Öncel de, şöyle savunma yaptı:

"Olay günü sanık, oğlu M.H. polislere kendi teslim etmiştir. Bu konuda tutanak tanıklarının dinlenmesini istiyorum. Ayrıca sanık iki gündür ilaçlarını alamadığı için epilepsi nöbeti geçirdiğini söylemiştir. Sanığın epilepsi rahatsızlığı nedeniyle cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için rapor alınmasını talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebi doğrultusunda sanığın yakalanması durumunda cezai ehliyetinin bulunup bulanmadığının tespitine ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA