Bakan Özlü Açıklaması 'Daha Fazla İş Yapmak İsteyen Daha Fazla Yetki İster, İş Yapmayacak İstemez'

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde öğrencilerle bir araya gelen Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Biz daha fazla iş yapmak için yetki istiyoruz ama muhalefet bunu istemeyebilir. Çok iş yapmaya niyeti olmayabilir” dedi.

Bakan Özlü Açıklaması  'Daha Fazla İş Yapmak İsteyen Daha Fazla Yetki İster, İş Yapmayacak İstemez'
Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İzmit Akademi Lisesinde düzenlenen Genç Kürsü programında öğrencilerle buluştu. Bakan Faruk Özlü, programa katılan öğrencilere yeni hükümet ve cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgiler vererek sorularını cevapladı. Yeni sitemde CHP’nin ‘Tek adama bu kadar yetki verilir mi’ söylemlerini eleştiren Bakan Işık, “Biz daha fazla iş yapmak için yetki istiyoruz. İş yapmaya niyetiniz yoksa yetki de istemezsiniz. Hatta mevcut yetkiler de size fazla gelir. Ama muhalefet bunu istemeyebilir. Çok iş yapmaya niyeti olmayabilir” dedi.

Referandumda neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini öğrencilere anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Türkiye’nin yenilenmeye ihtiyacı var. Yenilenmeden büyüme olmaz. Yenilenmeden gelişme olmaz. Vücudumuzdaki hücreler bile yenileniyor. Bu 18 madde aslında Türkiye’nin yenilenmesi anlamını taşıyor. Biz bunu neden yapıyoruz? Türkiye’nin aslında hükümet etme sistemini değiştiriyoruz. Bunu daha hızlı çalışan, daha hızlı kararlar alan, özellikle karar mekanizmalarını hızlandıran, süreçleri kısaltan yol ve yöntem için bunu yapıyoruz” diye konuştu.

“Biz AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri çok sayıda reform gerçekleştirdik. Bu reformların tamamında da başarılı sonuçlar elde ettik” diyen Bakan Özlü, “Bugün yeni bir yenilik yapma ihtiyacı var, ve bu iyi bir sıçrama için gerekli. Yani biz Türkiye’nin bir sıçrama yapması, daha hızlı gelişmesi, bölgesinde bir bölgesel güç ve dünyada da küresel bir oyuncu olmasını arzu ediyoruz. Bu yetki meselesine gelince yetkiler olmazsa iş yapamazsınız. Bir yerde çalışacaksınız veya kendi işinizi kuracaksınız. Yetkisiz iş olmaz. Yani yetkisiz daha fazla iş yapamazsınız. Biz daha fazla iş yapmak için yetki istiyoruz. İş yapmaya niyetiniz yoksa yetki de istemezsiniz. Hatta mevcut yetkiler de size fazla gelir. Ama muhalefet bunu istemeyebilir. Çok iş yapmaya niyeti olmayabilir” şeklinde konuştu.



“Şehir içlerindeki sanayi sitelerinin taşınmasına hemen başlıyoruz”

Türkiye genelinde şehir içinde kalan sanayi sitelerini taşıyacaklarını söyleyen Bakan Özlü, “Şehirlerin içinde kalmış sanayi sitelerimiz var. Alacağız şehir merkezinden, tertemiz, pırıl pırıl, şehrin dışında içerisinde küçük bir mescidi, çarşısı kafeteryası olan bir yere taşıyacağız. Sadece sanayi sitelerinden sorumlu bir daire başkanlığı kurduk. Bu daire başkanlığımız geçen hafta Türkiye’nin tüm illerindeki il müdürlüklerimizde irtibat halinde oldu. Bütün illerdeki taşınması gereken sanayi sitelerinin tespitleri yapıldı. dolayısıyla bir program dahilinde buna hemen başlıyoruz. Yani gelecek yıl değil, 6 ay sonra değil hemen başlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA