Teknoloji Transfer Ofisleri Genç Girişimcilere Destek Sağlıyor

Düzce Teknoloji Transfer Ofisinin düzenlediği TÜBİTAK 1512 Tekno girişim Sermaye Destek Programı Bireysel Genç Girişim (BİGG) bilgilendirme gününde TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) İş Geliştirme ve Proje İzleme Birimi Uzmanı Tuğkan Arıcı, Düzce Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleriyle buluştu.

Teknoloji Transfer Ofisleri Genç Girişimcilere Destek Sağlıyor
Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda; girişimcilik yeteneklerinin arttırılması, fikirlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine, iş fikrinden de katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürülebilmesi amacıyla yürütülen “1512 TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Destek Programı BİGG” hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Teknolojik bir iş fikri olan herkese yardımcı olmaya hazır oluklarını belirten Uzman Tuğkan Arıcı, bu projeden yararlanabilmek için Üniversite son sınıf öğrencisi ya da lisans mezunu olmanın yeterli olacağını söyleyerek kapılarının herkese açık olduğunu dile getirdi.

1512 Programına kabul edilen projelere TÜBİTAK’ın 150 bin TL destek sağladığını ifade eden Arıcı, projenin geliştirilme aşamasında da girişimcilerin bulundukları illerdeki Teknoparkların Kuluçka Merkezlerinde ve Teknoloji Transfer Ofislerinde görev yapan uzman kişilerden her türlü desteği alabileceklerini vurguladı. TÜBİTAK MARTEK’in 1512 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş olarak açtığı “BİGGBEST” adlı çağrıda eğitimi tamamlayan tüm katılımcıların KOSGEB’in sağladığı Girişimcilik Sertifikasını da almaya hak kazanacağını ifade eden Tuğkan Arıcı, “Siz yeter ki bir şeyler hayal edin, maddi yönünü düşünmeyin. Bizimle paylaşılan her hayalin, gerçekleşmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bize ulaşan projeleri Teknoloji Transfer Ofislerimizde bulunan Kuluçka Merkezlerimizde değerlendirmeye alarak olgunlaştırıyoruz ve Kuluçka Merkezimizden çıkan her fikrin de şirketleşme oranı artıyor” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Marmara Teknokent İş Geliştirme ve Proje İzleme Birimi Uzmanı Tuğkan Arıcı’nın ardından söz alan Düzce Teknoloji Transfer Ofisinden Dr. Aslı Astarcı, TTO’yu tanıtarak sözlerine başladı.

En ufak bir fikri ya da projesi olan herkesin yanında olmak istediklerini belirten Astarcı, TTO’larla birlikte çalışmanın her zaman yararlı olacağını dile getirdi. Teknoloji Transfer Ofislerinde her zaman kendileri gibi bir şeyler üretmek isteyen insanların bulunduğunu söyleyen Aslı Astarcı, bu birliktelikten doğacak inovatif düşüncelerin oluşacak projeleri daha da özgün hale getirebileceğinin altını çizdi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kaynak: İHA