Hollanda'dan Alınan Otobüsler, İETT'nin Başına Dert Oldu

2008 yılında Hollanda’dan alınan "Phileas’ marka 50 körüklü otobüs İETT’nin başına dert oldu. Otobüslerden biri 2015 yılında Şirinevler’de yanarken, diğer birçoğu da arızalanarak garajda beklemeye mahkum oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyesi Dr. Hakkı Sağlam, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sonrası yeniden gündeme gelen otobüslerin iade edilmesi çağrısında bulundu.

Hollanda'dan Alınan Otobüsler, İETT'nin Başına Dert Oldu
2008 yılında Hollanda’dan alınan Hollandalı Advanced Public Transport Systems (APTS) adlı firmadan alınan Phileas marka 50 körüklü otobüs İETT’nin başına dert oldu. Otobüslerden biri 2015 yılında Şirinevler’de yanarken, diğer birçoğunda da arızalar meydana geldi. İstanbul şartlarına uygun olmadığı için alımı eleştirilen otobüsler, garajda bekletilmeye mahkum oldu. Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sonrası yeniden tartışılan gelen otobüsler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi gündemine de geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam, otobüsleri geri iade edilmesi için çağrıda bulundu. İBB Meclisi CHP Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında okudu.

Hollanda ile yaşanan kriz sonrası yaşananları kınayan Sağlam, "Bilindiği üzere AB Üyesi Hollanda, Bakanlarımızın ülkelerine girişine izin vermeyerek demokrasi ve evrensel insan haklarının seyahat yapma özgürlüğüne darbe vurmuş olup, bu aynı zamanda kabul edilemez bir durumdur.Diğer taraftan Hükumet tarafından Hollanda’ya bazı karşılıklar verileceği beyan edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Sağlam, Hollanda’nın Türkiye ve Bakanlara yaptıklarına karşılık olarak bu otobüslerin Hollanda’ya geri iade edilmesi gerektiğini savundu.
Kaynak: İHA