Muş'ta Kendi Tandırlarını Yakamayan Vatandaşlar Çareyi Fırınlarda Buldu

Muş’ta kar yağışı ve soğuk havadan dolayı tandırlarını yakamayan vatandaşlar, çareyi tandır ekmeği üreten fırınlarda buldu.

Muş'ta Kendi Tandırlarını Yakamayan Vatandaşlar Çareyi Fırınlarda Buldu
Kentte son yılların en fazla kar yağışının yaşanması ve hava sıcaklığının sıfırın altında 25 ile 30 dereceye ulaşması, vatandaşı tandır ekmeği üreten fırınlara yönlendirdi. Tandırlarını soğuk havadan dolayı yakamayan kadınlar, ekmek ihtiyaçlarını gidermek için fırınları kullanıyor. Yoğunluğun yaşandığı fırınlarda ekmek talebine yetiştiremeyen esnaf, birçok müşteriyi de eli boş göndermek zorunda kalıyor.

İl dışına ekmek göndermek isteyen bazı vatandaşlar ise günler öncesinden isim yazdırıp sipariş veriyor. Yoğun kar yağışı ve soğuk havadan dolayı kendi tandırını yakamadığını belirten Burhan Çiftçi, iki ay içerisinde ortalama 3 metrenin üzerinde kar yağdığını söyledi.

Bu şartlar altında köy ve şehirde tandırların yakılmadığını ifade eden Çiftçi, “Tandırımızı soğuk havadan dolayı bir türlü yakamıyoruz. İki gündür Antalya’ya ekmek göndermek istiyorum, ama bir türlü gönderemiyorum” dedi.

Tandır ekmeği üreten fırınların halka büyük hizmet verdiğini belirten Tekin Kavçan da, “Özellikle kış şartlarında evlerde tandırların yakılıp ısıtılması büyük bir zahmet. O açıdan tandırları yakmak zor olduğundan, bu fırınlar büyük hizmet sunuyor” ifadelerini kullandı.

Tandır ekmeği üreten fırının işletmecisi Hüseyin Arme ise 4 tandırları bulunduğunu belirterek, “Genelde bu tandırlarımızın ikisini yakıyoruz, bazen üçünü de yakmak zorunda kalıyoruz. Muş’ta bildiğim kadarıyla yirmiye yakın tandır ekmeği üreten fırın bulunuyor. Buna rağmen günde 700 ile 800 arasında ekmek satışı yapıyoruz. Buna rağmen bu ekmekler yetmiyor, yetiştiremiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA