Uşaklı Gençler Sabah Namazında Buluştu

Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleriyle beraber tüm Türkiye’de gençleri sabah namazında buluşturuyor.

Uşaklı Gençler Sabah Namazında Buluştu


Bu kapsamda Uşak’ta da bir organizasyon düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşları ve Uşak Belediyesi’nin de destek verdiği programda gençler sabah namazında Çakaloz Cami’nde buluştu. Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir namazdan sonra bir konuşma yaptı. Baldemir konuşmasında namazın öneminden bahsetti.

Uşak Gençlik Merkezi Müdürü Hacı Tevfik Özdemir konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Gençlik Spor Bakanlığı’nın Gençlik Merkezleriyle beraber tüm Türkiye’de yani 81 ilde şu an 225 tane Geçlik Merkezi gençlerimizi sabah namazında bir araya getiriyor. Bakanlığımız gençlerimize milli ve manevi değerleri aşılamak adına tüm Türkiye’de yapmış olduğu bir uygulamadır. Programda gençlerimizle toplanıp sabah namazını kılıyoruz ardından kahvaltıyla yapıyoruz. Buradaki tüm sivil toplum kuruluşlarına ayrıca Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ve müftümüze çok teşekkür ediyoruz"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi, KYK İl Müdürlüğü ve Başta Uşak Belediye Başkanımıza teşekkür eden Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Soner Akyıldız’da "Biz de genç Memur- Sen olarak bu sabah namazı programına katkı vermeye çalıştık. İlim, İrfan ve Hikmet yolunda şuurlu bir gençlik olarak biz örgütlenmemizi yapıyoruz. Namaz bizim günlük,e n önemli, dinimizin temeli sayılabilecek ibadetlerimizden. Namaz için tabi ki de ilim gerekiyor irfan gerekiyor, hikmet gerekiyor. Şuurlu bir gençliğin de sabah namazında buluşması gerektiğini düşündüğümüz için böyle bir faaliyete yer aldık." dedi.

Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir sabah namazından sonra yaptığı konuşmada günlük olarak ifa edilen namazın öneminden bahsetti. Baldemir; " Bizim ibadetlerimizin bir kısmı günlük ibadetlerdir, bir kısmı yıllık ibadetlerdir, bir kısmı ömürlük ibadetlerdir. Bir kısım ibadetlerimizi biz mal ile yaparız, bir kısım ibadetlerimizi vücutla yerine getiririz. İslam’ın 5 şartında ön görülen farizaların içinde bulunan namaz ayrıcalık gösteriyor. Çünkü zekat veriyoruz şarta bağlı, malımız varsa imkanımız varsa, şartlar oluşmuş ise zekat veriyoruz. Ama oluşmamışsa vermiyorsunuz ve sorumlu değilsiniz. Hac Allah’ın emridir İslam’ın 5 şartından bir tanesidir. O da şarta bağlıdır. Maddi imkanlar oluşacak sağlık sıhhat yerinde olacak, güvenlik olacak yol boyunca gibi şartlara bağlıdır, şartlar oluşmamışsa Allah niçin hac vazifesini yerine getirmedin demez. Namazı bir her gün kılıyoruz, hem de bir defada başlayıp bir defa da bitirmiyoruz. Sabah erken saatte kılıyoruz, öğleyin, ikindi, akşam, yatsı kılıyoruz. Günümüzün belli saatlerinde Allah’a karşı namaz ibatemizi ikmal ediyoruz. Günlük yaptığımız tek ibadet namazdır. İbadetler kişinin hayatına etki ederler. Namaz kılacaksınız Allah’a kul olduğunuzu ifade edeceksiniz, kulluğunuzu yerine getireceksiniz, dışarı çıktıktan sonra da Allah’ın yasak ettiği fiilleri işleyeceksiniz. Bu ikisinin aynı bünyede aynı kişide buluşması mümkün değil. Bir kişi Allah’a ibadet ediyor sabah namazını kılıyor, bu günkü olduğu gibi hem de çıktıktan sonra insanları aldatıyor, yalan söylüyor veya diğer yasak fiilleri işliyorsa bu kişinin inancını gözden geçirmesi lazım. " şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA