Mersin, Zeki Müren şarkılarıyla nostalji yaşadı

İçel Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) ev sahipliğinde, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan, Rengim Gökmen ve Limak Filarmoni Orkestrası’nın seslendirdiği Zeki Müren şarkıları, İçellilere nostalji dolu bir akşam yaşattı.

Mersin, Zeki Müren şarkılarıyla nostalji yaşadı
Mersin, Zeki Müren şarkılarıyla nostalji yaşadı
İçel Uluslararası Müzik Festivali, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan'ın seslendirdiği 'Zeki Müren Şarkıları' konserini, Rengim Gökmen yönetiminde İçelli sanatseverlerle buluşturdu. Limak Filarmoni Orkestrası'nın eşlik ettiği konser, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zeki Müren'in ölümünün 21. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen ve kapalı gişe seslendirilen konserin açılış konuşmasını MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptı. Konuk sanatçılara ünlü ressam Ahmet Yeşil'in birer adet tablosu hediye edildi.

Konserde, Zeki Müren'in ilk bestesi olan 'Zehretme hayatı bana cananım”, 'Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar', 'Manolya', 'Senede bir gün' gibi klasik eserlerin yanı sıra, sanatçının 1950'li yıllarda seslendirdiği ve daha sonra ezgisi Dick Dale tarafından yeniden düzenlenerek başta ABD olmak üzere dünyaca ünlenen 'Yaralı gönül' şarkısı, repertuvarda yerini alarak dinleyenlerin gönlünü fethetti.

Konser sonrası kendisine sunulan çiçekleri sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a takdim eden Murat Karahan'ın bu davranışı, duygusal anlar yaşattı. Bu yıl 104 yaşına giren Çığ'ın, cumhuriyetin faziletleri üzerine yaptığı konuşması, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Etkinliğe, İçel Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA