Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Bağışında Türkiye 3. Oldu
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Dursun Ekinci, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 2017 yılında topladığı 6 bin 327 organ bağışı ile Türkiye 3.sü ve bölge 1.’si olduklarını söyledi.

Bize 24 saat ulaşabilirsiniz
Türkkök’e büyük önem verdiklerine dikkat çeken Ekinci “Kızılay Kan Merkezi ve Türkkök ile yaptığımız 3 büyük organizasyon oldu. Bu organizasyonlarda Kök Hücre Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek’in çok büyük desteğini gördük. Çanakkale Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde genç toplulukların daveti üzerine gittiğimiz bir çalışma oldu. Orada sempozyum düzenlendi.
Polis Eğitim merkezinde yaptığımız bir çalışma oldu buda en büyük organizasyondu ve 872 kişiye ulaştık orada. BAÜN’deki öğrenci guruplarıylada farkındalık çalışmaları yaptık. Fahri Kiraz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriylede çalışmalarımız oldu. Üniversite ve okullarımızı bu konunun içine çekmeye çalışıyoruz. Gençlerin bu konuya bakış ve yaklaşımları çok güzel. Çok güzel bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum başarılarımızda ortada zaten. Perfüzyonist Şaziye Mutlu olmak üzere, bu konuda yıl boyunca yaptığımız 63 etkinlikte desteğini esirgemeyen hastane yönetimimiz ve çalışanlarımız sayesinde bu başarıyı elde ettik. Organ bağışı konusunda bize 24 saat ulaşabilirsiniz. Balıkesir Devlet Hastanesi sitesinden organ birimini tıklayarak orada ki bilgilendirmelerimize ve çalışmalarımıza ulaşabilirsiniz”şeklinde konuştu.
