TDMMB'den Gazi Gündüzalp'in Türbesine Ziyaret

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genel Sekreteri İlyas Demirci, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi, Ertuğrul Gazi'nin babası Gazi Gündüzalp'in türbesini ziyaret etti.

Hırkatepeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin daveti üzerine Beypazarı Hırkatepe Mahallesi'ne gelen Demirci ve beraberindekiler, Gazi Gündüzalp'in türbesini ziyaret ederek, dua okudu.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ataların emanet ettiği bu ana yurt mekanlarını, tapu senetlerini, kültür miraslarını yerinde görüp incelemek istediklerini söyledi.

Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği topraklarda, bulunmanın büyük hazzı içinde olduklarını ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"Gazi Gündüzalp atamızın kabrinin başında bir Fatiha okumak bize nasip olduğu için Rabbimize sonsuz kere hamdü senalar olsun. Bizler onlardan edinmiş olduğumuz öğütleri alacağız, yaşatacağız ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde intikal ettirebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. İnsanlar fani hizmetler bakidir. Hizmetler üretmeye çalışacağız. Atamıza layık bir nesil olmaya gayret edeceğiz. Zira geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez."

Demirci, temsili bir heyetle burada bulunduklarını belirterek, "Diriliş ruhu içerisindeyiz inşallah Rabbim bu diriliş ruhunu bizim kalbimizden eksik etmesin ve rızasına layık eylesin. Baki olan hizmetleri oluşturmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA