Edirne'de Türkiye'nin Rekabet Endeksi Raporu Değerlendirilecek

Edirne'de, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) işbirliği ile hazırlanan "Türkiye İçin Bir Rekabet Endeksi" raporuna ilişkin toplantı düzenlenecek.

TÜRKONFED'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de rekabetçiliğin bölgesel dağılımına, bölgesel kalkınmanın bileşenlerine ve bölgesel kalkınma politikalarının etkilerine dikkat çeken raporun il bazında rekabetçilik endeksini oluşturan sekiz alt endeks ile 65 değişkenin ışığında rekabetçi dinamikler araştırılarak hazırlandığı belirtildi.

Çalışmada rekabetçilik endeksine baz oluşturan alt endekslerin makroekonomik istikrar, piyasa büyüklüğü, finansal derinlik, emek piyasası, insan sermayesi, yaratıcı sermaye, sosyal sermaye ve fiziki altyapı olarak sıralanan açıklamanın devamında, şunlara yer verildi:

"Bu başlıklar altında, okullaşma oranından kişi başına elektrik tüketimine kadar birçok değişken değerlendirmeye alındı. Ülkelerin rekabetçiliğini karşılaştıran çalışmalardan farklı olarak il bazında yapılan bu çalışma kapsamında; rekabetçiliğin artırılması adına yerel yönetimlerin ve sivil inisiyatiflerin yaşadıkları şehirlere daha iyi bir büyüme ve kalkınma perspektifi kazandırmak adına yapabileceklerine de ışık tutulması hedefleniyor.

Rapor 28 Kasım'da Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda mercek altına alınacak. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TRAKYASİFED Başkanı İsmet Açıkgöz ve TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı - Rapor Yazarı Pelin Yenigün Dilek'in katılımlarıyla gerçekleştirilecek toplantıda rapor kapsamında Edirne'nin rekabet gücüne dair öne çıkan veriler ve gelecek öngörüleri katılımcılarla paylaşılacak."

Kaynak: AA