ABD'nin Şükran Günü'nde Türk İşletmeci, Kimsesizlere Yemek Dağıttı
ABD’nin New York kentinde Şükran Günü (Thanksgiving Day) nedeniyle Türk işletmeciye ait Ali Baba Restaurant tarafından evsiz ve kimsesizlere yemek ziyafeti verildi.

Ezogelin çorba, hindi, bulgur pilavı, humus, ve patates salatasından oluşan menünün sunulduğu yemekte evsizlerle yakından ilgilenen Ali Rıza Doğan, “Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insani duygularımızı ön plana çıkararak bu özel günde insanlık görevimizi yerine getirdik. Sponsorlarımızın yardımıyla ABD’nin ulusal bayramında kentimizdeki fakir vatandaşlarımızı bir araya toplayarak yemek yedik. Bu sene ilkini düzenlediğimiz etkinliği gelecek yıldan itibaren geleneksel hale dönüştüreceğiz” dedi.
Hazreti Peygamberin, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” düsturu çerçevesinde din dil fark etmeden insanlığa görevi kendilerine vazife kabul ettiklerini belirten Ali Rıza Doğan, “Biz Türklerin çok güzel bir atasözü vardır; ‘İyilik yap denize at. Balık bilmezse Halik bilir’ sözü ne kadar yerindedir. Bu çerçeveden bakıldığından insanlık görevimizi yerine getirdiğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
