Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun Açıklaması

Gömeç’te çok kısa bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Önder Coşğun, “Bengi okullarımızı ev, evlerimizi okul yapan bir projedir”dedi.

Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun Açıklaması
Proje kapsamında Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlkokulunu ziyaret eden çiçeklerle karşılanan Kaymakam Önder Coşğun, Bengi ile hedeflenen eğitimde kaliteyi arttırmak için ailenin önemine dikkat çekti.

Okul Müdürü İsmail Damar ve Müdür Yardımcısı Veli Gezer ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Coşğun, okuma etkinliğinin ardından öğrencilerle karşılıklı sohbet etti. Soru cevap ve söyleşi şeklinde gerçekleşen etkinlikte zaman zaman renkli anlar yaşandı. Kaymakamla birlikte olmanın mutluluk ve heyecanını yaşayan öğrenciler hem güldü, hem de güldürdü. İdareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Coşğun okullarda verilen eğitimin kalitesinin arttırılması adına yürütülen Bengi Projesinin anlamlı ve önemli olduğunu ifade ederek verilen emeklerden dolayı idareci ve öğretmenlere teşekkür etti. Okulların açılmasıyla birlikte okul ziyaret eden, gerçekleştirilen etkinliklere katılmaya öncelik ve önem veren Kaymakam Önder Coşğun, “Bu projenin başarıya ulaşması için tüm imkanlarımız ve kaynaklarımız seferber edilmiştir. Valimizin himayelerinde başlatılan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) ile ilçemizde eğitim ve öğretimin niteliğini ve kalitesinin arttırılması yönünde her türlü çabanın yanında, faaliyetlerin bizzat içerisindeyiz” diyerek eğitimde örnek ve önder olmanın anlamlı ve önemli olduğunu sadece öğretmen ve okullarımızın değil anne babaların ve toplumun sorumluluk üstlenmesi ve tüm kesimlerin sürece dahil edilmesinin önemi olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA