Müftülük Personeline İlkyardım Ve Yangın Eğitimi

Yüksekova ilçesinde, eğitim hizmetleri programı kapsamında, Müftülük personeline ilk yardım kurtarma ve yangınlara müdahale eğitimi verildi.

Yüksekova ilçesinde, eğitim hizmetleri programı kapsamında, Müftülük personeline ilkyardım kurtarma ve yangınlara müdahale eğitimi verildi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde verilen eğitimde, İşyeri Hekimi Ferhat Kara tarafından ilkyardımın önemi, kazalar, yanıklar, yaralanmalarda yapılacak müdahaleler konuları anlatılarak, kalp masajı metotları gösterildi.

Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri ile İşgüvenliği Uzmanı İskender Temel ise yangın tüpünün kullanımı ve yangına müdahale yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Programda konuşan Yüksekova Müftüsü Mehmet Korkut, verilen eğitimin önemine değinerek, personelleri bu tür olaylara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kazalar yaşanmadan önlem almanın gerekliliğine vurgu yapan Korkut, 'Cenab-ı hak böyle felaketler, afetler vermesin. Bunları öğrenmemiz son derece önemliydi. Cami ve Kur'an kurslarındaki personellerimiz bu tür olaylara karşı kullanılacak malzemeleri kontrol etmeli. İş işten geçtikten sonra alınacak önlemler çok da fayda sağlamayacaktır. Bu yüzden her zaman hazırlıklı olmayız.' dedi.

Programa, merkez cami ile köy imamları, Kur'an kursu öğretmenleri ile diğer personeller katıldı.
Kaynak: AA