Uludağ Üniversitesine Yeni Fakülte

YÖK, UÜ bünyesinde eğitim veren Sağlık Yüksekokulunun, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesini onayladı.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), Uludağ Üniversitesi (UÜ) bünyesinde dört yıllık eğitim veren Sağlık Yüksekokulunun, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesine onay verdiği bildirildi.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Yüksekokulunun, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesine ilişkin karar, 3 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konuyla ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteyi sadece teorik eğitim veren bir kurum olmaktan çıkardıklarını belirtti.

UÜ'nün, 'üçüncü nesil' üniversite vizyonu ile hem kendisini hem akademik kadrosunu hem de öğrenci seviyesini yenileyen ve geliştiren bir üniversite olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Ulcay, şunları kaydetti:

'Yaklaşık 15 aydır tüm planlamalarımızı ve projelerimizi buna göre hazırladık. Bir yandan da gençlerimizi iş hayatına en iyi şekilde hazırlayacak eğitim fırsatları oluşturmaya gayret ediyoruz. Sağlık, sektörel anlamda bakıldığında nitelikli personele en çok ihtiyaç duyulan alanların başında geliyor. Bizler de sektöre en iyi sağlıkçıları yetiştirebilmek amacıyla daha kaliteli akademik eğitimlerin verileceği bir Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması gerektiğine karar verdik. YÖK ile gerekli süreçleri başlatmıştık. YÖK de bu talebimizi yerinde buldu ve Sağlık Yüksekokulunun, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak dönüştürülmesine onay verdi.'

Ulcay, ilk etapta sadece Hemşirelik Bölümüne öğrenci alacaklarını belirterek, sonraki yıllarda yeni bölümler açmayı planladıklarını ve öğrencilerin yüksek lisans veya doktora yapma şansına sahip olabileceklerini ifade etti.

Sağlık Yüksekokuluna tahsis etmek üzere geçen yıl hizmet binasının temelini attıklarını, inşaatın çok yakında tamamlanacağını ve doğrudan fakülte binası olarak kullanmaya başlanacağını anlatan Ulcay, şöyle devam etti:

'3 bin metrekare üzerinde bir kullanım alanına sahip olan yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katında ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak. Yeni yapılan binanın derslik ve ofisleri değişken debili merkezi klima ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak planlanan binanın su tesisatı ise tasarruf sağlayacak şekilde tasarlandı. Her iki katında da engelli tuvaletleri bulunacak olan binanın iki duraklı engelli asansörü de bulunacak. İnşaatının yüzde 50'den fazlası bitirilen binayı önümüzdeki yıl eğitim ve öğretim yapabilecek şekilde hizmete açmayı hedefliyoruz.'
Kaynak: AA