AK Partili Belediye Başkanından Çarpıcı '15 Temmuz' Açıklaması

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Bir iç savaş projesiydi. Sadece hükümeti, devleti düşürmeye yönelik bir operasyon da değildi. Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a, Afganistan’a çevirme projesiydi" dedi.

AK Partili Belediye Başkanından Çarpıcı '15 Temmuz' Açıklaması
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili öneMli noktalara dikkat çekti. Darbe girişiminin Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a, Afganistan’a çevirme projesi olduğunu ifade eden Görmez, "Bir iç savaş projesiydi. Eğer bu darbe başarılı olsaydı, bugün ecnebi uçakları ’İŞİD terör örgütlerini bombalıyoruz’ diyerek semalarımızda dolaşıyor olacaktı" dedi.

"Bizi yok etmek istiyorlar"

Görmez, şöyle devam etti:

"Ülkemizi bazı terör örgütleriyle ilişkilendirme çabaları da bu projenin en önemli parçasıydı. MİT tırları da bu projenin algı ayağıydı. Sultan Abdülhamit Han’da bunu başardılar; lakin Erdoğan’ı bu milletin liderliğinden uzaklaştırmayı başaramadılar. Türkiye, bu büyük millet, artık uyanmıştır. Bu büyük, bu kutsal uyanış, geleceğe kararlı yürüyüşün ayak sesleri haklı olarak düşmanlarımızı korkutmuş, dostlarımızı gururlandırmıştır. Bir ülke düşünün, bir halk düşünün, bir millet düşünün. En ağır silahlara, en vahşi saldırılara, en derin planlara, en iğrenç tuzaklara karşı,hiç ama hiç tereddüt etmeden kendini feda etmiştir. Bizler 20 gün değil, 20 yıl şehitlerimizi ansak, demokrasi nöbetlerimizi tutsak, kahraman milletimizle gurur duysak azdır. Türkiye, bütün İslam coğrafyasının son kalesidir. Bu kaleyi ele geçirmek, bizi yok etmek istiyorlar. Bu bilinçle, bu inançla yaşadığımız sürece 24 saat aralıksız nöbette olacağız, bizi uyutamayacaklar, bizi yıldıramayacaklar, bizi davamızdan caydıramayacaklar. Kalemizi korumaya devam edeceğiz."
Kaynak: İHA