Buca'ya 1 Milyon 400 Bin Liralık Kaldırım
Kentin tüm sokaklarına hizmet götürmek için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, 1 milyon 400 bin liralık kaldırım seferberliği başlattı. Ulaşım rahatlığının yanı sıra kent estetiğini de göz önüne alarak çalışan Buca Belediyesi, eski binalardaki yalıtım sorunlarına karşı parke taş yerine beton kaldırım yapacak.

Kentin 47 mahallesinde ihtiyaç hisseden bölgelerde 2 kilometrelik alanı kapsayan beton kaldırım uygulaması yapacak olan Buca Belediyesi ekiplerinin çalışmaları 240 günde tamamlanması öngörülüyor. Yaklaşık 1 Milyon 400 Bin TL’ye mal olacak olan beton kaldırım uygulaması, yaya trafiği ve kent estetiğinin yanında bina yalıtımlarına da destek sağlıyor.
Yapılaşması tamamlanmış eski sokaklarda bulunan konutlarda yalıtım yapılmamış olması nedeniyle zeminlerde oluşan sugirişlerini önlemek amacıyla parke yerine beton kaldırım uygulamasına geçen Buca Belediyesi, beton kaldırım uygulaması ile su eğimini de yol vererek konutları koruma altına alacaklarını açıkladı.
