Hakan Fidan'dan ilk açıklama

MİT yerleşkesi, darbe girişimi gecesinin en zorlu kurumlarının başında yer aldı. Uzun saatler boyunca, helikopterlerin de yer aldığı karşılıklı bir çatışma ortamı yaşandı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, “Sabaha kadar çarpıştık” dedi.

Hakan Fidan'dan ilk açıklama
Hakan Fidan'dan ilk açıklama
Meclis'iyle, siyasi partileriyle, medyasıyla, STK'larıyla, Emniyet'iyle, yargısıyla tüm Türkiye FETÖ'cü cuntacılara tarihi bir ders verdi. Sokağa dökülen 78 milyon destan yazdı.

Darbe girişimi sırasında en büyük çatışmaların yaşandığı adreslerden biri de MİT oldu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yaşananlar hakkında ne diyeceği merak konusu olurken soru işaretleri Milleyet gazetesi yazarlarından Serpil Çevikcan'ın köşesinde son buldu.

Çevikcan şunları yazdı:

FİDAN: SABAHA KADAR ÇARPIŞTIK
Basın toplantısının ardından Başbakan'ın makam odasına doğru yöneldiğimizde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile karşılaştık. Sakalları uzamıştı. Yorgun, ancak gülümseyen bir ifadeyle ayaküstü sohbet etme imkânı verdi.

Malum, MİT yerleşkesi, darbe girişimi gecesinin en zorlu kurumlarının başında yer aldı. Uzun saatler boyunca, helikopterlerin de yer aldığı karşılıklı bir çatışma ortamı yaşandı.
“Geçmiş olsun” dediğimiz, “Nasıl bir geceydi?” diye sorduğumuz MİT Müsteşarı, “Sabaha kadar çarpıştık” yanıtını verdi. Mücadelenin sonunda amaçlarına ulaştıklarını söyledi. “Sistematik operasyon bitti” ifadesini kullandı. Kendisiyle konuştuğumuz saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Akıncı Üssü'nde hâlâ tutuluyordu.

Fidan, sistematik operasyonun ardından artık “nokta operasyonlar” yapılacağını vurguladı. “Nokta atışlarla 1-2 saate tamamen biter” dedi.

“İstihbarat alınmamış mıydı?” sorumuzu yöneltirken, Başbakan Yıldırım'ın Fidan'ı çağırdığı haberi üzerine sohbetimiz sona erdi.

HABER ALDI KARAGAHI BIRAKMADI
MİT Müsteşarı ile istihbarat konusunu konuşamadık, ancak Türkiye için bir kırılma noktası olan darbe girişiminden birkaç saat önce de olsa haberdar olan birinin olduğunu öğrendik. Bu isim, Genelkurmay Başkanı Akar'dı. Akar, 15 Temmuz günü, akşam üzeri 17.00 sıralarında girişimden haberdar olmuş, ancak Genelkurmay karargâhını terk etmek istememiş.

Çankaya Köşkü'ndeki mesaimizin ardından TBMM'ye geçtik. Tarihi oturuma tanıklık ettik. Gazi Meclis, Almanların, ev, işyeri ve sinagogların bütün camlarını kırdıkları için kristallnacht dedikleri, 2. Dünya Savaşı'nda Yahudilerin yaşadığı gettolardan çıkartıldığı kanlı gecenin yansıttığı görüntüyü hatırlattı bana. Meclis'in her yerinde kilolarca cam kırıkları vardı.

“Cama gelsin, cana gelmesin diyemedik.”

15 Temmuz darbe girişiminde çok canlar yandı.

KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ