'Seri katil' zanlısı Atalay Filiz ile görüşen avukat gözaltında

Ankara ve İstanbul'da 3 kişiyi öldürmekten aranan seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in yakalanabilmesi için çalışmalar sürüyor. Zanlının görüştüğü kadın avukat gözaltına alındı.

'Seri katil' zanlısı Atalay Filiz ile görüşen avukat gözaltında
İstanbul'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdükten sonra Adapazarı'na gittiği öğrenilen seri katil zanlısı Atalay Filiz'in, burada bir avukat kadınla görüştüğü belirlendi.

Atalay Filiz'in avukatın cep telefonundan görüştüğü kişiden de 3 bin lira alarak 2 saat kaldığı Adapazarı'ndan İzmir'e gitmek için ayrıldığı belirlendi. Sözkonusu avukat, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Seri cinayet zanlısının İzmir'e giderken birkaç otobüs değiştirdiği, kimlik bilgilerinin ortaya çıkmaması için mola yerlerinden otobüslere bindiği öğrenildi.

Atalay Filiz'in son olarak İzmir'de görüldüğü belirtilmişti. Filiz'in burada 2 gün bir üniversite öğrencisinin evinde kaldığı, Bodrum'a gideceğini söyleyerek evden ayrıldığı belirlendi.

OTOMOBİLLERDE ARAMA

Öte yandan, Yunanistan üzerinden Avrupa'ya kaçma ihtimalinin yüksek olduğu Atalay Filiz'in çıkış noktası olarak kullanabileceği değerlendirilen Çeşme'nin yanı sıra Urla, Seferihisar ile Kuşadası arasındaki bölge, 24 saat esasına göre çalışan ekiplerce taranıyor.

Güzergahtaki ana yolların yanı sıra otoyol bağlantıları ile tali köy yollarında da değişken periyotlarda mobil kontrol noktaları kuruluyor, trafikte seyreden araçlar durdurularak arama yapılıyor. Sürücülere şüphelinin fotoğrafı da gösterilerek arandığına dair bilgi veriliyor.

'Seri katil' zanlısı Atalay Filiz ile görüşen avukat gözaltında

ÖZEL EKİP KURULDU

Şüphelinin şehir merkezinde, otogar, havalimanı, tren garlarında ya da İzmir'in yakın köylerinde olduğuna dair ihbarların her birini titizlikle değerlendiren İzmir polisi, İstanbul'dan gelen 5, Ankara'dan gelen 2 özel ekibe de destek sağlıyor.

Ayrıca İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü de şüpheli zanlının izini bulabilmek için cinayet ve faili meçhul olayların aydınlatılması konularında deneyimli 5 özel ekip daha kurdu.

Bu arada, Buca ilçesindeki internet kafede tespit edilen parmak izleri ile cinayet mahallindeki parmak izlerinin örtüştüğü saptanan Atalay Filiz'in, internet kafe ve öğrenci evinden çıkış görüntüleri ile MOBESE kamerası görüntüleri karşılaştırmasından şu ana kadar bir sonuç elde edilemediği belirtildi.

'Seri katil' zanlısı Atalay Filiz ile görüşen avukat gözaltında

İstanbul'un Tuzla ilçesinde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu.

Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem Tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurtdışına kaçtığı belirlendi.

Yurtdışında da sevgilisini öldürdüğü tahmin edilen Filiz, bir süre sonra İstanbul'a döndü.