'Ayvalık Uluslararası Deniz Ve Kum Festivali'

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi ve İnternational Folk Dance tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Ayvalık Uluslararası Deniz ve Kum Festivali' yurt dışından katılan ekiplerin folklor gösterileriyle başladı.

Sarımsaklı Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında Bulgaristan, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan ve İran'dan katılan ekipler folklor gösterisinde bulunurken Türkiye'yi ise Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibi temsil etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti folklor ekibinin Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait sergiledikleri oyun, izleyenler tarafından çok beğenildi.

İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Özsoy, bu yıl festivalin üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Ayvalık halkıyla bütünleşerek, organizasyona katılan ülkeler arasında kültürel bir köprü kurmaya çalıştıklarını ifade eden Özsoy, 'Yurt dışından çeşitli gruplar geliyor. Ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerimizde terörle amansız bir mücadele verdiği bugünlerde yabancı turist sayısının azaldığı gerçeği ortadadır. Ancak Ayvalık'a talebin yoğun olduğu bu dönemde, Ayvalıklılara sanatsal ve kültürel bir faaliyet sunuyoruz.' dedi.

Organizasyona 5 ülkenin katıldığını anlatan Özsoy, 'Ukrayna, Gürcistan, İran, Bulgaristan ve KKTC'den dostlarımız var aramızda. Organizasyonda 220 yabancı konuğumuz yer alıyor. Festivalimiz 20 Haziran'a kadar sürecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA