Ukrayna Parlamentosu Başkanı Parubiy Açıklaması

'Putin sadece gücün dilinden anlar'.

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey Parubiy, Rusya’ya yönelik baskıların desteklenmesi çağrısında bulunarak, “Putin sadece gücün dilinden anlar. Biz nerede durdurursak, o tam olarak orada duracak.” dedi.

Parubiy, Kiev’de başlayan Ukrayna-NATO Parlamentolararası Konsey Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın güvenlik alanında NATO’nun desteğine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Rusya her an Ukrayna’da askeri eylemler gerçekleştirebilir. Ukrayna, kıtanın en büyük ordularından birine karşı koymaya hazır olmalıdır.” diyen Parubiy, savunma alanında ülkede reform yapmanın gerekliliğini vurguladı.

Ukrayna ile NATO’nun siyasi diyaloğu çerçevesinde toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması stratejisine odaklanmanın önemine dikkati çeken Parubiy, “Bizim amacımız açık. Ülkemize barışı getirmek ve işgalcileri ülkemizden çıkarmak. Ukrayna’nın Minsk Anlaşması'nın gerekliliklerini yerine getirirken, diğer taraf zorunluluklarını, altını çizerek söylüyorum, her gün ihlal ediyor. Bu yüzden uluslararası diplomatik yolları desteklemek için uluslararası araçların kullanılması gerekir. Rusya, global baskı dışında durdurulamaz.” ifadelerini kullandı.

Moskova’nın komşularının toprak bütünlüğüne saygı duymadığı sürece Rusya’ya baskıların desteklenmesi çağrısında bulunan Parubiy, “Putin sadece gücün dilinden anlar. Biz nerede durdurursak, o tam olarak orada duracak.” diye konuştu.
Kaynak: AA