Sındırgı'da Altın İstihdamı Başladı

Balıkesir’in Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçedeki göçün önüne geçmek ve yeni istihdam alanlarını ilçeye kazandırmak için canla başla çalışırken bir yandan da yatırımcılara destek olarak, yatırımların bir an önce hayata geçirilmesine katkıda bulunuyor.

Sındırgı'da Altın İstihdamı Başladı
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Zenit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Kızıltepe Altın ve Gümüş Madeni Projesi kapsamında doğrudan istihdam şeklinde 150 ile 180 arasında kişiye, bölgesel ticari hareketlenme sonucunda ise yaklaşık 500 kişiye istihdam oluşacağını belirterek ilçenin ekonomisine katkı sağlayacağı açıklandı.

Zenit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yaklaşık 15 yıl önce başlayan sondajlı altın madeni arama çalışmalarında olumlu sonuçlar elde edilmesinin ardından, resmi izinlerin alınması ve projelendirme aşamalarından sonra inşaat aşamasına geçildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak ve maden sahasına yakın mahalle muhtarları ile Altın madenini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zenit Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Aykan Aydın, Proje Müdürü Arman Koçal, Projea Mimar Proje Müdürü Cem Ermanav ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Coşkun Kuzum tarafından karşılanan heyete altın madeni hakkında sunum yapıldı.

Sunum öncesi konuşma yapan Zenit Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Jeoloji Mühendisi Coşkun Kuzum ise, “Sındırgı tarihinin en büyük yatırımında sizleri aramızda görmek, tesisimizde ağırlamaktan son derece mutlu ve gururluyuz” dedi.

Zenit Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Jeoloji Mühendisi Coşkun Kuzum ve Proje Müdürü Arman Koçal tarafından yapılan sunumda, Sındırgı’da 2013 yılında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Raporu’nun alınmasının ardından Balıkesir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Balıkesir İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Balıkesir İl Gıda Tarım Hayvancılık müdürlüğü ve Devlet Su İşleri (DSİ) başta olmak üzere projeyi denetleme durumunda olan yaklaşık 15 kurumdan gereken izinler alındığı kaydedildi.

Kuzum, ilk safhada ana damarda açık ocak yöntemiyle yapılacak işletmede, yaklaşık 13 milyon 850 bin tonluk kazıdan 850 bin ton cevher elde etmeyi planladıklarını belirtti.

Kuzum, sahadaki faaliyetleri hem ilgili resmi makamların periyodik denetimleri ve kontrolü altında hem de özellikle Sındırgı ve yakın köy sakinlerinin oluşturacağı sivil inisiyatifler ile birlikte sürekli bir bilgi akışı kurularak sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Sunum sonunda heyete maden sahasına tur düzenlendi.

Maden sahasında yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi alan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; “İlçemizde 15 yıl önce altın madeni arama çalışmaları başlamıştı. Bugün maden inşaat aşamasına geldi. Bizde altın madeninin inşaatında yapılan çalışmaları yerinde görmek için İlçe Kaymakamımız Ercan Ateş, Garnizon Komutanımız Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürümüz Barış Çolak ve mahalle muhtarlarımızla birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizde yapılan sunum ve turla birlikte altın madeni hakkında her türlü bilgi aldık. İlçemize yeni istihdam alanı oluşturan altın madeninin dünya standartlarında, insan ve doğa odaklı üretim yapılacağını öğrendik ve çok memnun olduk. Göçün durması için böyle yatırımlar ilçemiz için bir şans olduğuna inanıyorum. Bu işletmeyi ilçemize kazandıran başta Zenit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykan Aydın olmak üzere Proje Müdürü Arman Koçal, Projea Mimar Proje Müdürü Cem Ermanav ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Coşkun Kuzum’a çok teşekkür ederim. Emeklerine sağlık” dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise, ilçeye yeni istihdam alanları kazandıran Zenit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykan Aydın’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA