'Bela Tarr Sineması' Söyleşisi

Etkinlik, 29 Mayıs'ta Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yönetmen Faysal Soysal ve film eleştirmeni Hasanali Yıldırım, 'Sinemanın Şairleri' söyleşisinde 'Bela Tarr Sineması'nı konuşacak.

Üsküdar Belediyesince düzenlenen etkinlikte, Soysal ve Yıldırım, Macar yönetmen Bela Tarr'ın 2011 yapımı 'Torino Atı' filmini değerlendirerek, filmden bölümler gösterecek.

Etkinlik, 29 Mayıs Pazar, saat 18.00'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

- Bela Tarr kimdir?

Tarr, Macaristan'ın güneyindeki Pecs şehrinde doğdu fakat Budapeşte'de büyüdü. Anne ve babası tiyatroda çalışan Tarr, 10 yaşındayken annesi tarafından Tolstoy'un İvan İlyiç'in Ölümü adlı eserinin televizyon filmi uyarlaması için Macaristan Ulusal Televizyonu'nda yapılacak seçmelere götürüldü ve filmde rol aldı. Tarr, Miklos Jancso'nun filmi 'Szörnyek Evadja' dışında bir daha aktörlük yapmayı denemedi.

Sinemaya olan ilgisi 16 yaşında çektiği amatör filmlerle başlayan Tarr, bu filmlerde çoğunlukla Macaristan'daki işçilerin veya fakir insanların hayatlarını konu edindi. Çektiği 8 mm'lik kısa filmlerinden sonra, Macaristan Hükümeti tarafından üniversiteye devam etmesine izin verilmeyen Tarr yönetmenliğe yöneldi.

Kaynak: AA