Defterdar Keleş, Vergi Ödemelerinin Ertelenmesiyle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Kilis Defterdarı Zekeriye Keleş, esnaf odaları, ticaret ve sanayi odası ve mali müşavirler ile vergi ödemelerinin ertelenmesiyle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yaptı.

Defterdar Keleş, Vergi Ödemelerinin Ertelenmesiyle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Defterdar Zekeriye Keleş, Maliye Bakanlığı tarafından kentteki mükelleflerle ilgili bazı kararlar alındığını ifade ederek, “Vergi Usul Kanunu uyarınca Kilis’teki mükellefler için vergi uygulaması bakımından mücbir sebep hali ilan edildi. Alınan kararlar doğrultusunda, Kilis’te, 1.Mart 2016 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süresi 26.Aralık 2016 tarihine; ödeme süresi ise 16 Ocak .2017 gününe kadar ertelendi. Aynı şekilde 1 Mart 2016 tarihinden önce tahakkuk etmiş olup vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi 16 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. 2016 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de 30 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı” dedi.

Defterdar Keleş, esnaflar başta olmak üzere vergi mükellefi olan herkesi bilgilendireceklerini, bir dizi toplantı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bilgilendirme toplantısına Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Önde, Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim kurulu üyesi Mehmet Kepekçi ile Mali Müşavirler Odası Kilis Temsilcisi Mehmet Yaşar Özdemir ile değer yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA