Vali Köşger 'Kitap Kurdu' Öğrencileri Kabul Etti

Bingöl Valisi Köşger, okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla okullarda başlatılan etkinlik kapsamında en çok kitap okuyan öğrencileri makamında ağırladı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla okullarda başlatılan etkinlik kapsamında en çok kitap okuyan öğrencileri kabul etti.

Valilik brifing salonunda 'kitap kurdu' misafirlerini ağırlayan Köşger, öğrencilerle sohbet etti.

Köşger, derslerindeki başarı ve kitap okuma gayretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür ederek, “Okuyan gençlerle bir arada olmak bizleri her zaman mutlu ediyor. Bingöl'ün potansiyeli çok yüksek, bunun için gençlere çok önem veriyoruz. Bugün burada hem sizlerle tanışmak hem de kitapları sizlerle tanıştırmak için bir araya geldik. Okullarınızda kitap okumada temayüz gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum.' diye konuştu.

İnsan dışında yaratılan her varlığın kendilerine verilen bir program çerçevesinde hareket ettiğini anlatan Köşger, iradesi sayesinde insanın seçim yapabildiğini akardı.

Köşger, şunları kaydetti:

'Güneşin 'bugün doğmayacağım' deme şansı yok ancak bizler iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı tercih edebiliyoruz. Bu tercihlerimizde iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırt edebilmek için okumamız, öğrenmemiz lazım. Geleceğimizi planlamak için okumamız lazım. Kitap okumak hazine keşfetmek gibidir. Hazine keşfetmek kolay değil önemli olan da kolay olmayanı başarabilmektir.'

Vali Köşger, konuşmanın ardından öğrencilere kitap hediye etti.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Muhammet Fuat Türkman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaçkıray, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Kaynak: AA