Kırklareli'nde İhtiyaç Sahibi Aile Yeni Evine Kavuştu

Kırklareli'nde yaklaşık 90 yıl önce kerpiçten yapılan ve yıkılma tehlikesi bulunan evde yaşayan ihtiyaç sahibi aileye hayırseverlerin desteği ile yeni ev yapıldı Baba Sezer: 'Yeni doğmuş gibi olduk'.

Kırklareli'nde yıkılma tehlikesi bulunan yaklaşık 90 yıllık kerpiç evde yaşayan ihtiyaç sahibi aileye, hayırseverlerin desteği ile yeni ev yapıldı.

Karahamza köyünde zihinsel engelli kızları Gökben Sezer ile yaşayan Fatma ve Ahmet Sezer çifti, durumlarını Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu'ye bildirdi.

Daha sonra aileyi evlerinde ziyaret eden Köseoğlu, aileye yeni bir ev yapılması için çalışma başlattı. Hayırseverlerin desteği ile ailenin eski evi yıkılarak yerine 3 aylık bir çalışma sonucu 60 metrekarelik yeni bir ev inşa edidi, evin tüm eşyaları yenilendi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür yapılan çalışma ve hizmetleri gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Ailenin yeni evlerinde daha refah bir ortama kavuşacağına inandığını belirten Civelek, tüm hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Köseoğlu ise her zaman engellilerin yanında olduklarını bildirdi.

Dernek olarak veren elle alan eli birleştirmek için gayret gösterdiklerini anlatan Köseoğlu, ihtiyaç sahibi Sezer ailesine destek olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider ile Köseoğlu, evin kurdelesini kesti. Vali Civelek ve beraberindekiler evi gezdi. Bu sırada ev sahibi Fatma Sezer'in gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Açılışın ardından mevlit okutuldu, katılımcılara pilav ikram edildi.

- 'Yeni doğmuş gibi olduk'

Ev sahibi Ahmet Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni evine kavuşmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

56 yıldır yaşadığı evin baba ocağı olduğunu anlatan Sezer, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Yeni doğmuş gibi olduk. Evin yaklaşık 90 yıllık bir yapı olduğunu ve yıkılma tehlikesinin bulunduğunu dile getiren Sezer, 'Yeni yapılan ev gerçekten çok güzel. Hep böyle bir evin hayalini kuruyorduk' şeklinde konuştu.

Anne Fatma Sezer ise mutluluğunu kelimelerle ifade edemediğini söyledi.
Kaynak: AA