Yaşar, Bölge İş Adamlarını Budak'la Buluşturdu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birliklerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ı sanayici ve iş adamları ile kahvaltıda buluşturdu.

Yaşar, Bölge İş Adamlarını Budak'la Buluşturdu
Başkan Yaşar’ın ev sahipliğinde karşılıksız çekler, iflas ertelemeler ve terör etkisi gibi birçok konunun derinlemesine ele alındığı toplantıya Budak’ın yanı sıra OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, ATİSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özelge, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve 200’e yakın üreten katıldı.

“Bu ülkeden başka yaşayacak yerimiz yok” diyerek sözlerine başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu ülke büyüdüğünde biz büyüyeceğiz. Bu ülkeye bir zarar verildiğinde de hepimiz zarar göreceğiz. Bunu tüm yurttaşlarımızın içine sindirmesi gerekiyor. Güzellikleri hep beraber alkışlamayı, yanlışları da eleştirmeyi bileceğiz. Siyasetçi de eleştiriye açık olacak” dedi.

Başkan Yaşar, “Türkiye bugün geldiği noktada, tarım ürünleri ithalatı, ihracatını geçmiş bir ülkedir. Sanayisi iç piyasada bir durgunluk içerisinde, çeklerin ödenmediği bir Türkiye’de sanayici atölyesinin başında, tüccar malının başında işlerin açılmasını umutsuz bir şekilde bekliyor. Tam da terörün istediği ortam. Bugün bu durumdan çıkmak zorundayız. İktidarıyla muhalefetiyle hep beraber çıkış yolunu aramalıyız ki yeniden üreten, komşularıyla yeniden ilişkiler kuran ve ticaretin de sanayinin de önünün açıldığı bir noktaya gelelim. Bizler pes edersek toplum çabuk pes eder. Biziz ayakta tutan, bunu bileceksiniz, konuşacağız, eleştireceğiz, ama dilimizi de doğru kullanacağız” diye konuştu.

"KALKINMA SANAYİ İLE OLUR"

CHP’nin ekonomiye bakış açısını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da, son 13 yıldaki değişimleri tek tek anlattı. Budak, “Sizin sesiniz olmak üzere muhalefette siyasetteyiz ve ülke hiç iyi gitmiyor maalesef. Sizlerde konuşamıyor sesinizi çıkaramıyorsunuz. Sebeplerini biliyorum, hak da veriyorum. Çünkü artık Türkiye’de sivil toplum örgütlerini dinleyecek bir iktidar yok. Hatta tek adam yönetimi var. Çünkü siz kendi haklarınızı savunmak için bakın şurada şu sıkıntımız var diyecek durumda kalmadıysanız o ülkede demokrasi bitmiştir” dedi.

"Neden artık sanayi sektörüne, imalat sektörüne yatırım yapılmıyor da inşaat sektörüne yatırım yapılıyor?" sorusunu da yanıtlayan Budak, “İmalat işi çok meşakkatli bir iştir. Ömrünüzü oraya yatırırsınız, istihdam sağlarsınız, oysa yap sat işi yaparsanız bugün anlaşmanızı yaparsınız seneye para cebinizdedir. Yani tüketim ekonomisi. İnşaatla da büyürsünüz ama kalkınma olmaz. Ancak sanayi ile kalkınma olur” diye konuştu.

Budak, “Devletin borcu 2002 yılında 242.7 milyar lira iken, bugün 677.7 milyar. Ortalama işsizlik oranı yüzde 7.8 iken, bugün yüzde 10.2. 52 yılda verilen cari açık 43.7 milyar iken, 2002’den bu yana 13 yılda ise 472.9 milyar dolar. 80 yıllık dış ticaret açığı 247 milyar dolar iken, 13 yıllık dış ticaret açığı ise 834.7 milyar dolar. Karşılıksız çek tutarı 2.2 milyar lira iken, bugün 27.3 milyar lira. Tüketicilerin banka borcu 6.6 milyar iken, bugün 381.9 milyar lira. Çiftçilerin banka borcu 5.1 milyar iken, bugün 61.1 milyar lira. 1 kilo ekmeğin fiyatı 1 lira iken, bugün 3.60 lira. Yoksulluk sınırı 1155 lira, açlık sırı 380 lira iken bugün yoksulluk sınırı 4 bin 532 lira, açlık sınırı ise bin 385 lira. Boşanmalar yüzde 30, fuhuş yüzde 790, adam öldürme olayları yüzde 262, cinsel taciz olayları yüzde 449, çocukların cinsel istismarı yüzde 434 artmış durumda” dedi.

"MÜCADELEYİ ÜRETİM YAPANLAR KAZANACAK"

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise, "Mücadeleyi üretim yapan insanlar kazanacak. Siyasette bu insanların önünü açacak. Benim 30 yılda hem içinde hem dışında gözlemci olarak, hem yönetici olarak öğrenebildiğim bu, başka çıkış yolu yok. Maalesef üretim yapanlardan ziyade tüketim yapan, rant ekonomisi ve inşaat ekonomisi gibi esas katma değer üretmeyen alanların şuanda önü açık, üretim yapanların önünde zorluklar var” diye konuştu.

Kaynak: İHA