Güvenlik Görevlilerine Terör Eğitimi Semineri

OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özyurt: 'Üniversitemizdeki huzur ve güven ortamının devam etmesi, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla güvenlik personelimizin eğitimini önemsiyoruz'

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görev yapan kamu ve özel güvenlik elemanlarına, başta terör olmak üzere hizmet içi eğitim semineri veriliyor.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili birimlerce güvenlik görevlilerine başta terör olmak üzere toplumsal olaylara yaklaşma, öfke kontrolü, olaylara psikolojik yaklaşım, canlı bomba, şüpheli araç, şüpheli paket ve şüpheli şahıs konularında eğitim verildiği kaydedildi.

Eğitimle ilgili açıklamada bulunan OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, son dönemlerde artan terör olayları ve üniversitede yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla güvenlik personelinin bilgilerinin güncellenmesi amacıyla böyle bir eğitim düzenlediklerini söyledi.

OMÜ'nün içinde bulunduğu yerleşkenin birçok şehirden daha büyük ve kalabalık olduğunu anlatan Özyurt, şöyle konuştu:

'Üniversitemizde 42 binin üzerinde öğrenci var. Ülkemizin her bölgesinden ve ilinden değişik dünya görüşünden öğrencilerimiz var. Ayrıca çok sayıda yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bütün öğrencilerin güvenliği ve huzurundan sorumluyuz. Ayrıca yerleşkede tıp, diş hekimliği ve veteriner fakültesi hayvan hastanesi gibi kamuya açık hastanelerimiz var. Dolayısıyla dışarıdan da yerleşkemize çok sayıda insan geliyor. Bu nedenle güvenlik birimlerimizin daha duyarlı, daha hassas ve daha bilgili olmasını istedik. Üniversitemizdeki huzur ve güven ortamının devam etmesi, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla güvenlik personelimizin eğitimlerini önemsiyoruz.'
Kaynak: AA