LDP'nin Hedefi 'Beşinci Büyük' Olmak

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, 2019 seçimlerinin startını Bursa’dan verdiklerini belirterek, “Türkiye’nin beşinci büyük partisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

LDP'nin Hedefi 'Beşinci Büyük' Olmak
LDP Bursa İl Başkanlığının Ördekli Kültür Merkezindeki genel kuruluna Genel Başkan Cem Toker ve çok sayıda partili katıldı.

Toker, Türkiye’de 100 parti olmasına rağmen seçimlere ancak 17 partinin girebildiğine, 4 partinin ise meclisi oluşturduğuna dikkat çekti. Meclise giremeyen DSP, DYP, SP gibi partilerin yüzde 10’luk baraj sisteminde toplam yüzde 2 gibi bir oy oranını yakaladığını kaydeden Cem Toker, “Bizim gibi TBMM’ye giremeyen partilerin tek yapacağı şey, yelken açmaktır. Yelkenler rüzgarla dolmalı ki, hedefimize ulaşalım” dedi.

Geçen yıl gerçekleştirilen seçimlerde partisinin asla sonuncu olmadığına dikkat çeken Toker, “Türkiye’yi ancak liberal projeler kurtarabilir. 2019 seçimleri için Bursa’dan yarından itibaren harekete geçmeliyiz. Belki iktidar olamayız, belki TBMM’ye giremeyiz ama, LDP’nin seçimlerde 5. partisi olması dünya üzerinde bir olaydır” diye konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimlerde İl Başkanlığına Ahmet Ardıç seçildi. Yönetim kurulu Recep Yılmaz, Oktay Buzcu, Fuat Akyapak, İbrahim Durmaz, Murat Günal ve Erkan Zambak’tan oluştu. Disiplin kuruluna ise Furkan Avcı, Cemal Cangaytar ve Doğa Zorlu seçildi.

Kaynak: İHA