İzmir'de Bir Garip Tuvalet Tartışması

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı tarihi Birgi Mahallesi’nde, bir cami tuvaletinin ihale usulüyle kiraya verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Tartışmalarla birlikte Ödemiş Belediyesi de, caminin bahçesindeki işletmeciye ait kulübeyi ruhsatının olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

İzmir'de Bir Garip Tuvalet Tartışması
Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi'de bulunana Ulu Camiinin tuvaletinin kiraya verilmesi bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İddialara göre, 30 yıl önce hayırseverler tarafından yaptırılan tuvalet için bir süre önce Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ihaleye çıktı. İhaleyi kazanan işletmeci de, ihaleyi kazanır kazanmaz cami avlusuna seyyar bir kulübe yerleştirip tuvalet için 1 TL ücret almaya başladı.

Camiye gelen vatandaşlarda tuvaletlerin ücretlendirilmesine tepki gösterdi. Kulübenin cami avlusunda oldukça kötü bir görüntü ortaya çıkardığını dile getiren vatandaşlar, tuvaletlerin eskisi gibi ücretsiz olmasını istedi.

BELEDİYE KULÜBEYİ MÜHÜRLEDİ

Öte yandan, durum Ödemiş Belediyesi'ne de aktarıldı. Tartışılan konunun ardından Ödemiş Belediyesi'ne bağlı ekipler, camiye gelerek işletmeciye ait kulübeyi iş yeri açma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

Birgi Mahalle Muhtarı Mehmet Yapıcı da kulübenin mühürlenmesine tepki göstererek, 'Yeraltında yer alan tuvaletlerin yapımı oldukça zahmetli oldu. Halkın emekleriyle yapılan ve yıllardır ücretsiz hizmet veren bu tuvaletleri hiç kimseye sormadan, haber vermeden kiralamak terbiyesizliktir. Tuvaletin işletmesi için cami avlusuna konulan plastik kabin de cami görünümüne zarar veriyor. Yıllarca Birgi Belediyesi, sonra Ödemiş Belediyesi bu tuvaletlerin bakımını yaptı. 6 ay önce de Ödemiş Belediyesi bir çalışma ile tuvaletleri yeniledi. Bunlara rağmen böyle bir uygulamaya gidilmesi üzücü oldu. Cami avlusundaki kabin de vakit kaybetmeden kaldırılmalı' dedi.

Kaynak: İHA