İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma

Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şehitoğlu, milletin vatan sevgisini ve istiklal aşkını, milli mücadele ruhunu İstiklal Marşı mısralarında bulduğunu belirtti.

Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, milletin vatan sevgisini ve istiklal aşkını, milli mücadele ruhunu İstiklal Marşı mısralarında bulduğunu belirtti.

Şehitoğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelesini yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırdığını ve ebedileştirdiğini ifade etti.

Şehitoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

'Milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, ortak duygu birliğini sonsuza dek muhafaza edecektir. Bu düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94’üncü yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisi’mizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşı’mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum.'
Kaynak: AA