Dünyaca Ünlü 'Glass Duo' İlk Kez Türkiye'de

Cam kadehlerle müzik yapan Anna ve Arkadiusz Szafraniec'in oluşturduğu 'Glass Duo' grubunun Bursa'daki konseri yoğun ilgi gördü 'Çemberimde Gül Oya' türküsünü orkestra eşliğinde seslendirilen ikili, uzun süre ayakta alkışlandı.

'Dünyanın en ünlü cam ikilisi' olarak anılan Anna ve Arkadiusz Szafraniec'nin oluşturduğu 'Glass Duo' grubu, Türkiye'de ilk kez konser verdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasının 'Dünya Kadınlar Haftası'na ithaf edilen konserine, konuk olarak Anna ve Arkadiusz Szafraniec ikilisi katıldı.

'Uluslararası seviyede cam kadehlerle müzik yapan ilk ve tek ikili' olarak bilinen grup, Bursalı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

İkili, cam kadehlerle Çaykovski'den Chopin'e, Piazzolla'dan Sting'e önemli müzik adamlarının ünlü eserlerini, şef Marzena Diakun'un yorumuyla seslendirdi.

'Çemberimde Gül Oya' türküsünü de orkestra eşliğinde seslendiren sanatçılar, uzun süre ayakta alkışlandı.

Türk Beşleri arasında folklorik motifleri en yoğun kullanan bestecilerden Hasan Ferit Alnar'ın 1935'te Avusturya'da bestelediği 'Prelüd ve İki Dans' ile yaşamını ABD'de sürdüren Grammy jüri üyesi, genç besteci Utar Artun'un 'Horon' adlı eseri de orkestra tarafından yorumlandı.

Öte yandan konserde, Georges Bizet'in 'L'Arlesienne' süitlerinden en sevilen bölümler de yer aldı.
Kaynak: AA