Canik'ten Samsun Ekonomi Platformu

Canik Belediyesi, kurduğu Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu ile ekonominin tüm paydaşlarını Samsun için bir araya getiriyor.

Canik'ten Samsun Ekonomi Platformu
Canik Belediyesi tarafından kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu, yapacağı anket ile ekonominin tüm paydaşlarını buluşturuyor. 15 Mart tarihine kadar sürecek anket çalışması ile Samsun’da yerel ekonomik kalkınma yaklaşımında iş dünyası ve ekonominin güncel sorunları ele alınacak. Katılımcıların, öncelikle Samsun’un mevcut durumu ve neler yapılması gerektiği ile ilgili olarak düşüncelerini paylaşacağı anket sonuçları uzman bir kurul tarafından değerlendirilecek.

ÇALIŞMANIN KONU BAŞLIKLARI

Önemli konu başlıklarının seçildiği çalışma kapsamında, "2023 vizyonu hedefinde İhracat ve Samsun", "Samsun’da yerel markalar ve markalaşma sorunu", "Samsun’da yatırım sorunları", "Samsun’un Türkiye ihracatındaki yeri son durumu", "Hibe, destek, teşvikler ve Samsun", "Üniversitelerin Samsun ekonomisine katkısı ve 2., 3. Devlet Üniversitenin ilimize kurulmasının gerekliliği", "19 Mayıs’ın 100. yılında ara hedef olarak Samsun ekonomik görünümü", "Samsun için alternatif pazarlar", "Samsun’da yatırımcı/girişimci algısı ve ortaklık kültürü" gibi konular ekonominin paydaşları tarafından ele alınacak. 15 Mart’ta sona erecek çalışma sonunda ise Ekonomi Çalıştayı düzenlenecek.

“ŞEHRİN ÖZ KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANMALIYIZ”

Dünyanın baş döndüren bir hızla değiştiğine işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Teknolojik gelişmeler kişisel ve sosyal yaşamımızı derinden etkiliyor. Bununla birlikte eğitimde, mimaride, sağlıkta, sporda, kent yaşamında önemli değişimler yaşanıyor. Her şeyin hızla aktığı bir zamanda yaşıyoruz. Herkes daha iyisi için bir yarış içerisinde. Asıl önemli soru, biz Samsun olarak bu yarışın neresindeyiz? Artık şehirlerin ön plana çıktığı bir devirde yaşıyoruz. Yatırımı kendine çeken, istihdam yaratan, huzurlu ve mutlu bir şehri oluşturacak olan şey, yine şehrin kendi dinamikleridir. Şehrimizin öz kaynaklarını çok doğru ve verimli kullanmalıyız. Bu nedenle Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu kurduk" dedi.

“SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Samsun’un önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye’nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacağını ifade eden Genç, "Güzel ilimiz Samsun ülkemizin en önemli şehirlerinden birisidir. Sahip olduğu potansiyeli ve tarihten gelen misyonu dikkate alındığında ülkemizin en gelişmiş 10 şehri arasında bulunması gereken ilimiz maalesef bu hedefin çok uzağındadır. Bu şehrin çocukları iş ve istihdam için başka şehirlerde yaşamak zorunda kalmaktadır. Sosyoekonomik ve sosyokültürel gelişim değerlendirmelerinde orta ve ortanın altı durumda bulunan ilimiz bu durumunu hızla gözden geçirmelidir. İşte yapacağımız bu çalışma bunun için önemli bir fırsattır" diye konuştu.

“ZİHİN YAPIMIZI 4. DÜZEYE ÇIKARMALIYIZ”

Bilgi yönetiminin hakim olduğu 3. bin yılın başında en büyük kitle imha silahının fakirlik olduğuna vurgu yapan Genç, "Tekstille gelişen 1. Sanayi Devrimi’ni, buhar makinesiyle sağlanan 2. Sanayi Devrimi’ni kaçıran ve elektrik, elektronik eşya üretimiyle başlayan 3. Sanayi Devrimi’nde geri kalan Türkiye, bilginin iktidar olduğu, yazılım ve gen teknolojilerinin ortaya çıktığı 4. Sanayi Devrimi’ni mutlaka sağlamalıdır. 4. sanayi devrimi yaşanırken, Samsun olarak da zihin yapımızı 4. düzeye çıkarmak zorundayız. Yerel kalkınmanın kaynak ve alan boyutunu geliştirerek, ekonomik ve siyasi kalkınma alanında topyekun bir yükseliş hedeflemeli ve Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Bütün bunlar nedeniyle bu şehrin yerel yönetimi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz ve Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu kurduk. Yapılacak çalışmanın ilimiz için faydalı olacağına inanıyor, bu şehrin tüm dinamiklerinin katkısını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA