'O Satırları Yazan Hemşire Hanımla Bir Araya Gelmek İsterim'

İstanbul'daki terör saldırısında yaralanan ve hastanede 'Hemşire hanım çok ağrım var, dayanamıyorum bağırıyorum, diğer hastaları çok mu rahatsız ediyorum?' sözleriyle kendisine müdahale eden hemşire Şeko'nun sosyal medyadaki duygusal paylaşımına vesile olan polis memuru Mehmet Akif Birkin'in tedavisine devam ediliyor 'O satırları yazan hemşire hanımla bir araya gelmek isterim' diyen Birkin: 'Bu son olay onların son çırpınışları. Türkiye çok güçlü bir devlet, Türk milleti büyük ve güçlü bir millet. Bunlara asla fırsat verilmeyecek' Anne Birkin: 'Biz her zaman birlik, bütünlük içerisindeyiz. Daha güçleniyoruz. Bir can gider, bir can gelir, devletimiz sağ olsun'

HATİCE ŞENSES - İstanbul'daki terör saldırısında yaralanan ve tedavisine devam edilen iki aylık polis memuru Mehmet Akif Birkin, 'Bu son olay onların son çırpınışları. Türkiye çok güçlü bir devlet, Türk milleti büyük ve güçlü bir millet. Bunlara asla fırsat verilmeyecek.' dedi.

Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen saldırıda yaralanan polis memuru Birkin'in, saldırının ardından kaldırıldığı hastanedeki tedavisi yoğun bakım ünitesinin ardından, serviste devam ediyor.

Sosyal medya aracılığıyla o gece yaşadıklarını ve duygularını paylaşan hemşire Özlem Şeko'ya, 'Dün gece 26 yaşında bacağı ve kaburgaları kırılmış vücudu yanık et ve barut kokan polis bir hastam, 'Hemşire hanım çok ağrım var, dayanamıyorum bağırıyorum, diğer hastaları çok mu rahatsız ediyorum?' dedi. O durumda bile hala kendini değil, diğer insanları düşünüyordu' satırlarını yazdıran polis memuru olan Birkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Birkin, patlama sırasında stadın Maçka tarafına yakın kısmında görev yaptığını belirterek, taraftarların stattan çıkışı için güzergah almaya başladıklarını, Bursasporluların otobüslerine bindirilip, oradan ayrıldıklarını söyledi.

Taraftarların çıkışının ardından yolun da trafiğe açılmaya başladığını aktaran Birkin, şöyle devam etti:

'Daha sonra patlamayla gözümün önü karardı. Bir anda bir karabasan rüyası görüyorum sandım. Hareket edemiyorum, etraf simsiyah. Öyle bir duruma geldim. O andan şu ana kadar her şeyi hatırlıyorum. İlk gözümü açtığımda ayağımı görmedim. Biraz hareket etmeye çalıştım, 'bu bir rüya mı?' diye düşündüm. Daha sonra ayağımın kırık olduğunu gördüm, ardından elimi hemen telefona götürdüm. Aileme ve kız arkadaşıma haber vermek istedim ama 'şebeke yok' yazıyordu o an. Haberlerde göreceklerini düşündüm, benden de haber alamayacaklarını düşününce hemen aramak istedim. 'Ölebilirim, ölmeyebilirim, şu an ne olacağım belli değil' düşüncesiyle hemen haber vermek istedim. Daha sonra çevik arkadaşlarım geldi. Bacağıma turnike yaptılar ve ambulansa bindik. Ambulanstaki görevlilerden birine telefonunu kullanmak için ricada bulundum. Oradan aileme ulaştım.'

- 'Polislik çok kutsal bir meslek'

Ardından hastaneye geldiklerini, burada da hemen müdahalesinin yapıldığını, o sırada bilincinin kapanmaması için doktorların kendisine yönlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Birkin, 'Şu anda daha iyiyim. Şimdi yürümemi bekliyorlar. Sağ ayağımda şarapnel kırığı var. Kaburgalarımdaki sorun yürümeme engel değil. Daha da iyi olacağım.' ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Birkin, üniversiteden tarih bölümünden mezun olduğunu ancak daha önceleri de polis olmak için girişimlerde bulunduğunu dile getirerek, 'Ben şu anda yaparken de mutlu olduğum işi yapıyorum. Polislik çok kutsal bir meslek. Polislik vatan, millet için güzel bir meslek.' dedi.

Vatandaşların yaralı yakınlarına gösterdiği yakınlıktan çok memnun olduklarını, bunun, milletin, halkın birlik ve beraberliğini her an sürdürdüğünün göstergesi olduğunu dile getiren Birkin, şöyle devam etti:

'Gerçekten keşke o gün aramızdan ayrılan arkadaşlarımız da hayatta olsaydı da bu güzel birlikteliği onlar da görebilseydi. Onlar aramızda olmadığı için buruk... Benim tanıdığım birkaç arkadaşım da şehit olmuş. Sonradan öğrendim. Ama vatandaşlarımızın desteğinden sağlık personelinin ilgisine kadar her şey çok iyi burada.'

- 'Duygularını paylaşan hemşire hanımla görüşmek isterim'

Hastaneye getirildiğinde kendisiyle ilgilenen sağlık personelinin sosyal medyadan yaptığı paylaşımı da servise çıktıktan sonra gördüğünü anlatan Birkin, 'O yazıyı görünce tüylerim diken diken oldu. Haberlerde olduğumuzu ben sadece duyuyordum, o zaman ailemle görüşemiyordum. Sonradan kendim okudum hemşire hanımın yazdıklarını, tüylerim diken diken oldu. Hemşire hanımla bir araya da gelmek isterim.' şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Birkin, 'Bu son olay onların son çırpınışları. Türkiye çok güçlü bir devlet, Türk milleti büyük ve güçlü bir millet. Bunlara asla fırsat verilmeyecek.' ifadelerini kullandı.

Anne Fatma Birkin de 'Bunlar vatanı bölmeye çalıştıkça milletimiz daha bir kenetleniyor. Yani ellerine bir şey geçireceklerini zannetmesinler. Biz her zaman birlik, bütünlük içerisindeyiz. Daha güçleniyoruz. Bir can gider, bir can gelir, devletimiz sağ olsun.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA