Düzce Üniversitesi'nde 'Teröre Lanet Şehide Rahmet' Yürüyüşü

Düzce Üniversitesi Öğrenci toplulukları tarafından Üniversitesi Kampüsünde ’Teröre Lanet Şehide Rahmet’ yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da katıldı.

Düzce Üniversitesi'nde 'Teröre Lanet Şehide Rahmet' Yürüyüşü
İstanbul’da yaşanan terör saldırısına tepkiler devam ediyor. Düzce Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından Üniversitesi Kampüsünde ’Teröre Lanet Şehide Rahmet’ yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüşe Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da katıldı.

Öğrenciler ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar atarak teröre tepki gösterdiler.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Bilü, “Millet olarak üzüntü ve acı içerisindeyiz. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kasteden gafiller kirli emellerine ulaşmak üzere ahlak, vicdani hatta insani hiçbir değer gözetmeksizin alçakça saldırmaktadır. Şunun iyi bilinmesini isteriz ki cennet vatanımızı cehenneme çevirmek isteyenler bölücüler ve onun destekçileridir. Türkiye Cumhuriyeti devletini sadece bir binadan yada bir bayraktan sanan alçaklar iş birlikçileri yeri ve zamanı geldiğinde Türk Milletinin gücünü ve kuvvetini görecekler. Bağımsızlığı ve istikbali önünde hiçbir engel tanımayan, demirden dağları eriten, aşılmaz denilen surları yıkan, çağ açıp çağ kapatan, cihana hükmeden akıllara durgunluk verecek cesaretiyle kırk yiğidiyle Cin sarayını basan bu millet 3-5 soysuz ve şarlatana papuç bırakacak değildir. Yüce milletimizin kudreti birlik ve beraberliğine olan inancı bir gün mutlaka boynu tasmalı hainleri de tasmayı elinde tutanları da boğacaktır. Bu ve bunun gibi menfur saldırılar bizleri ve milletimizi asla korku ve endişeye sevk etmeyecek aksine bölücü terör karşısında bilenmemizi ve millet olarak birbirimizi daha sıkı kenetlenmemizi sağlayacaktır” dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise yaşanan terör saldırılarının derinden üzdüğün ve sarstığını belirterek “Bugün öğrencilerimizle gurur duydum. Hakikaten bu kalabalığı bu birlikteliği gördüğümüz sürece, bu gençliği gördüğümüz sürece hiç birimizin endişe etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hainlerin kimler olduğunu biliyoruz. Bunlarla şimdiye kadar mücadele ettiğimiz gibi birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemize her platformda göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler dağıldılar.
Kaynak: İHA