Aktif Bank Spor Finansmanı Sertifika Programının İkincisi Başladı

Aktif Bank ve Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) iş birliği ile başlatılan Spor Finansmanı Sertifika Programı ikinci kez öğrencilerle buluştu.

Banka açıklamasına göre, Aktif Bank'ın Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde hayata geçirdiği Spor Finansmanı Sertifika Programı'nın ikincisi, dün Aktif Bank Genel Müdürü Yardımcısı Tevfik Kınık'ın verdiği ilk dersle başladı.

Program, spor finansmanı ve spor yönetimi alanında kalifiye insanların yetişmesine öncülük etmek hedefiyle hayata geçirildi. 7 hafta sürecek program kapsamında, Spor Yönetimi ve Sponsorluk, Spor Pazarlaması ve Marka Yönetimi, Sporda İletişim, Takım Bütçelendirmesi, Spor Endüstrisi ve Ekonomisi, Spor Ekonomisi ve Yapısı, Spor Finansmanı, Yayın Hakları, Modern Stadyumlar ve Maç Günü Gelirleri, Futbol Takımı Yönetimi ve Bütçelendirme başlıklarında eğitimler verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, sporun bir eğlence aracı olmanın ötesinde çok büyük bir endüstri haline geldiğini belirtti. Sürdürülebilir başarılar ve dönemsel olarak ihtiyaç duyulan dönüşümleri gerçekleştirmek için sağlam finansal yapıların ve yönetim modellerinin hem kulüpler bazında hem de sporu yönetenler nezdinde benimsenmesi ve uygulanması gerektiğini vurgulayan Sümer, şunları kaydetti:

'Bugün, özellikle futbolda, kulüplerimizin yaşadığı mali sorunların temelinde geleneksel finansal yönetişim anlayışının getirdiği aksaklıklar bulunuyor. UEFA Finansal Fair Play kısıtlamaları ve borç yönetimi gibi konularda kulüplerimiz ciddi risklerle karşı karşıya kalıyor. Bu durum aslında ülke sporu ve sporumuzun marka değeri açısından da ciddiye alınması gereken bir riske işaret ediyor.

Dünyada doğru finansal yönetim modelleriyle hareket eden kulüplerin kısa süreli değil, kalıcı ve sürdürülebilir başarı stratejileri oluşturdukları, stadyum gelirlerini önemli ölçüde artırdıkları, yetiştirdikleri sporcuları çok yüksek bedellerle satarak büyük karlar elde ettikleri örnekler, doğru finansal yönetimin spor camiasının oyuncuları açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.'

Sümer, spor ekonomisinin sağlıklı büyümesi için kurumsal şekilde ele alınması ve oluşturulan çözümlerin kulüplere doğru yönlendirmesi yönünde katma değerli projeler ürettiklerini ifade etti.

Kulüplerin uzun vadeli yatırımlarına finansman sağlayacak kaynaklar oluşturmayı, gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi, finansal riskleri bertaraf edecek uygun çözümler üretmeyi amaçladıklarını dile getiren Sümer, şu açıklamalarda bulundu:

'Bu kapsamda, kulüplerin ihtiyaçlarına yönelik yeni çözüm önerileri, gelir getirici projeler geliştiriyoruz. Türk sporuna çok yönlü katkı sağlamayı önemsiyoruz. Bir yandan iştiraklerimizle sunduğumuz hizmetler, bir yandan da sağladığımız kredilerle Türk sporunun finansal gelişmesine destek oluyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi ile başlattığımız programla bu yönde projeler üretecek ve spor finansmanına hizmet edecek profesyoneller yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA