YGA Zirvesi 19 Kasım'da Başlıyor

Uluslararası Liderlik Okulu Young Guru Academy (YGA), 19 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde 3 bin üniversite ve lise öğrencisini ağırlayacak. Zirveye katılanlar arasından seçilecek 100 öğrenci ise 2 yıl sürecek YGA inovasyon programına katılmaya hak kazanacak.

YGA Zirvesi 19 Kasım'da Başlıyor
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hayaliyle 2000 yılında kurulan Young Guru Academy (YGA), 19 Kasım’da ’birlikte başarma’nın gücünün konuşulacağı yeni YGA Zirvesi’ne hazırlanıyor. İş dünyasının duayenleriyle gençlerin buluştuğu en önemli platformlardan biri olan ve bu yıl 15’incisi düzenlenecek YGA Zirvesi’ne, 81 ildeki liselerden ve 170 farklı üniversiteden gelen 50 bin başvuru arasından seçilen 3 bin öğrenci katılacak. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek YGA zirvesinde, Türkiye’nin önemli işadamları, genel müdürleri ile bilim adamlarının tecrübe ve birikimlerinden yararlanma fırsatı bulacak gençler arasından mülakatlarla seçilecek 100 öğrenci de ayrıca, 2 yıl sürecek YGA İnovasyon Programı’na katılmaya hak kazanacak.İş dünyasının liderleri ilham verecek.

Tüm gün sürecek zirvede, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, McKinsey & Company Ortağı Bengi Korkmaz, Milli Dağcı Tunç Fındık ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman gibi hepsi kendi alanında usta isimler de gençlere ilham vermek için tecrübelerini paylaşacak.

Yapılan açıklamaya göre; zirvede konuşma yapacak olan YGA mezunları da, YGAlı gençlerin birlikte hayata geçirdiği sosyal inovasyonlar projelerinin başarı hikayelerini paylaşarak ’birlikte başarama’nın gücünü anlatacaklar. Ayrıca gençler, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için Turkcell işbirliği ile üretilen GSMA’de (Global Mobil Social Awards) iki kez üstüste dünya birincisi olan Hayal Ortağım projesi; aynı amaçla üretilen ve Türkiye’de kitlesel fonlama rekoru kıran, Vestel’in üretim desteğiyle hayata geçecek akıllı baston WeWalk projesi gibi başarılı örnekler YGA mezunları Kürşat Ceylan ve Gamze Sofuoğlu’ndan dinleme şansı yakalayacaklar.

Bilim Müzesi kuruluyor

Zirveden seçilecek 100 öğrencinin birlikte üzerinde çalışacağı yeni sosyal inovasyonlardan biri de bilim müzesi olacak. YGA Hayal Ortağı Aziz Sancar’ın “Bilim genlerle değil, kültürle olur” sözünden alınan ilhamla başlatılan bilim müzesi projesini, MIT üniversitesi tarafından yılın öncü yenilikçisi seçilen YGA mezunu Cemil Cihan Özalevli anlatacak.

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olduklarının altını çizen YGA Başkanı Asude Altıntaş, YGA’daki tüm programlarla ’birlikte başarmayı’ kültürünü yaymak için çalıştıklarını belirtti.

Altıntaş; "Her yıl 170 üniversiteden 50 binin üzerinde başvuru alıyoruz. Özenle yaptığımız görüşmeler sonucunda belirlenen öğrencilere 300 saatin üzerinde eğitim veriyoruz. Bugüne kadar 4 bin üniversite öğrencisinin mezun olduğu YGA Programı’na katılanlar sosyal inovasyon projelerinde 5 bin saatin üzerinde gönüllü olarak çalışıyorlar. Toplam 10 haftalık YGA Liderlik Programı’ndan bugüne kadar 30 binden fazla ilköğretim öğrencisi mezun oldu. YGA Genç Liderler Programını ise 10 bine yakın lise öğrencisi tamamladı. Sadece Hayal Ortağım uygulaması ile 200 bin engellinin hayatını kolaylaştırıyoruz. YGA, seminerleri ile eğitim programları ve ürettiği sosyal inovasyon projeleri sayesinde ’Birlikte Başarma Kültürü’ ile şimdiye kadar 1,5 milyonu aşkın kişiye dokunduk. Yazar Psikolog Doğan Cüceloğlu, Bilimadamı Mehmet Toner, Faruk Eczacıbaşı, Begümhan Doğan Faralyalı, Murat Özyeğin gibi çok değerli isimler, yoğun iş tempolarına rağmen YGA Hayal Ortakları olarak her yıl 100 saatin üzerinde zamanlarını bu öğrenciler için ayırıyorlar ve tamamı YGA mezunlarından oluşan YGA İcra Kuruluna birebir mentorluk veriyorlar" dedi.

Kaynak: İHA