Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Yönelik Operasyon

İçel Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ’ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak’ iddiasıyla geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, 27 Eylül 2016 tarihli Sayıştay kararı gereğince İçel Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı hesaplarının incelenmesi sırasında, ’Mali Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı birimlerde idari mali sürdürülebilirlik kapsamında mali hizmetler biriminin tüm fonksiyonları için danışmanlık hizmet alımı’ ihalesinde usulsüzlükler tespit edilmesi üzerine, aralarında İçel Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı personelleri ve yüklenici firma yetkililerinin bulunduğu şüpheliler hakkında, İçel Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, ’ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak’ suçlarından adli soruşturma yapılmasına karar verildi.

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile geçtiğimiz hafta İçel merkezli İstanbul ve Ankara illerini de kapsayan eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 10’u savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 9’u bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı, mahkemece ’adli kontrol’ kapsamında serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA