Başarılı Sporcular Ödüllerini Vali Çakacak'ın Elinden Aldı

İçel Valisi Özdemir Çakacak, 2016-2017 Okul Sporları Sezonu Açılış Töreni’nde geçen yıl ulusal ve uluslararası alanda başarı elde eden sporculara ödüllerini verdi.

Başarılı Sporcular Ödüllerini Vali Çakacak'ın Elinden Aldı
Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, okul müdürleri, antrenörler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunlarıyla başlayan törende konuşan Vali Çakacak, sporun sosyal hayatın önemli bir parçası olduğunu, bundan dolayı salonun coşkulu sporcu gençlerle dolu olduğunu görmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Sporun insanlar için hem beden hem de ruh sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, "Spor öncelikle insanlar arasında sevgiyi, saygıyı ve kardeşliği geliştirmeye yarayan son derece önemli bir etkinliktir. Spor aynı zamanda insanların birlikte hareket etme, takım ruhunu kazanma ve toplumda beraber bir şeyler yapabilme imkanını ortaya koymaktadır. Spor insanları birbirine yaklaştırmasının yanı sıra aynı zamanda toplumları, milletleri ve ülkeleri de birbirine yaklaştıran bir etkinliktir" dedi.

Gençleri hem derslerinde hem de çeşitli sosyal faaliyetler içerisinde başarılarla dolu olarak görmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Çakacak, "Gençlere yatırım yapmak demek geleceğe yatırım yapmak demektir. Gelişmiş tüm ülkeler bu nedenle gençlerin hem eğitimine hem de sporuna büyük yatırımlar yapıyor. Biz de ülke olarak genç nüfusumuzun fazla olmasını bir zenginlik olarak görüyor, onların hem iyi eğitim almaları hem de sosyal faaliyetlerde başarılı olarak görmek istiyoruz. Bu nedenle Hükümetimiz spor altyapısına büyük önem vermekte, bu alanda büyük yatırımlar yapmaktadır" diye konuştu.

İçel’in 2013 yılında gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları vesilesiyle birçok ilde olmayan spor alt yapısına kavuştuğuna vurgu yapan Çakacak, ulusal ve uluslararası alanlarda başarı elde eden daha fazla sporcunun yetişebilmesi için spor salonlarının gençlerle dolu olarak görmeyi arzu ettiğini de belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, geçen yıl ulusal ve uluslararası düzeyde başarı elde eden okul takımları ve ferdi sporculara ödüllerini verdi.
Kaynak: İHA