6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesince düzenlenen 6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon toplantısı ve 'Toplum Bilim ve Tasavvuf' çalıştayı sona erdi.

Toplantıda kapanış konuşmasını yapan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Sadece öğrencilere ortalama tasavvuf bilgisini aktarmak değil, entelektüel düzeyde tasavvuf bilgisini üretmek, popüler düzeyde doğru bilgileri aktarmak akademisyenlerin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:

'YÖK olarak görevde bulunduğum süre boyunca akademik vizyondaki perspektifin büyümesine ve öğretim üyesi sayısının artmasına yönelik ciddi katkılar sağlayacağız ama sizin de çok sayıda öğretim üyesi genç arkadaşlarımızı bu alana yönlendirerek, Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar nitelikli kişilerin çok yönlü hizmet vermesini, tabiri caizse uygulamadan başlayan ama uluslararası yayınlar olmak üzere bütün nitelikli yayınları yapacak şekilde öğrencileri yönlendirmeniz sizin temel sorumluluğunuzdur.'

100 farklı üniversiteden 120 akademisyenin katıldığı programın son gününde, 'Yayınlar ve Yayın Evleri' oturumu yapıldı.

Kaynak: AA