Öğrenciler, Görme Engellilerle Empati Kurmak İçin Gözlerini Kapatarak Yürüdü

Ataşehir’de lise öğrencileri ve öğretmenler görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla "Görmüyorum Ama Görünmez Değilim" kampanyası başlattı. Gözlerini kapatarak, bastonla yürümeye çalışan öğrenciler, görme engellilerle empati kurdu.

Doğu Ataşehir Özel Sevinç Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri anlamlı bir kampanyaya imza attı. Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Görmüyorum Ama Görünmez Değilim" kampanyası kapsamında öğrenciler, görme engellilere dikkat çekmek ve onların yaşadığı zorlukları anlayabilmek için gözlerini kapatarak, bastonla yürüdü.

Gözlerini kapatarak engellilerle kol kola girerek yürüyen öğrenciler, onlarla empati kurarak günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlamaya çalıştı.

"AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Doğu Ataşehir Özel Sevinç Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mine Çelik, kampanya hakkında bilgi vererek, "Gözleri görmeyen vatandaşlarımız için beyaz baston kampanyası başlattık. Hedefimiz 300 beyaz baston alabilmek. Bastonlarımızın yarısını aldık, kendilerine bugün hediye edeceğiz. Burada gözleri görmeyen vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları anlayabilmek adına bir empati gösterisi düzenliyoruz. Bizim amacımız herkesi duyarlılığa davet etmek, farkındalık oluşturmak. Çünkü gözleri görmeyen vatandaşların yaşamış oldukları biliyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Erdoğan İpek ise, "Öğrencilerimiz çok duyarlı davranarak, özellikle toplumda çok gerekli olan görme alışkanlıklarımızı burada biraz daha duyarlı hale getirmek, görmenin sadece gözlerle olmadığını bize gösterdiler. Öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gözlerini kapatarak yürüyen bir öğrenci, "Çok değişik, durmadan bir yere takılıyorum" derken, görme engelli bir vatandaş ise, kentin fiziki şartlarının engellilere uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA