Esnafı Kepenk Kapatmaya Zorlayan Şahıs Gözaltına Alındı

Ağrı’nın Patnos ilçesinde, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasağını bahane ederek esnafa kepenk kapatma bildirisi dağıtan şahıs gözaltına alındı.

Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Devrimci Patnos Halk İnisiyatifi adı altında, "Çarşamba günü Patnos ilçesinde kepenklerimizi açmıyoruz, kontakları çalıştırmıyoruz" yazılı bildirileri dağıtan kişilerin olduğu bilgisi üzerine operasyon düzenledi.

Operasyonda bildirileri dağıttığı iddia edilen V.K. gözaltına alınırken diğer şahısların yakalanması içinde çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede,’’Bugün Patnos ilçemizde bildiri dağıtarak, esnafımızı kepenk kapatmaya zorlayan birkaç kişilik soytarı takımı halkımızı korkutmak istemektedir. Patnos ilçesinde önlemlerimiz her zamanki gibi artarak devam edecek. Devlet olarak her zaman esnaf ve vatandaşlarımızın yanındayız. Yarın itibari ile bütün esnaflarımız iş yerlerini açsın ve günü birlik yaşantılarını devam ettirsinler. Vatandaşlarımızla bir bütün olarak bu tür oyunlara ve ilçemizi karıştırmak isteyen vatan hainlerine asla prim ve taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA