Sokak Köpeğinin Saldırısına Uğrayan Küçük Kıza, Başkan Remzi Aydın Sahip Çıktı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sokak köpeği tarafından ısırılan 4 yaşındaki Nehir Argın ve ailesine sahip çıktı. Minik Nehir’in tedavisi için her türlü imkanı seferber ettiklerini söyleyen Başkan Remzi Aydın, ayrıca işsiz babaya da iş imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Eyüp Karadolap Mahallesi’nde sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralanan ve hastanede ilk tedavisi yapıldıktan sonra evine gönderilen Nehir Argın ve ailesine Eyüp Belediyesi sahip çıktı. Başkan Remzi Aydın’ın talimatıyla aile ile iletişime geçen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli, küçük Nehir’i ve aileyi evinde ziyaret etti.

Ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Nehir’in tedavisi burada devam edecek. Küçük kız taburcu olduktan sonra aşıları ve diğer tedavileri için Eyüp Belediyesi Hasta Nakil Aracı hastaneye gidiş ve gelişinde aileye tahsis edilecek.

“MİNİK YAVRUMUZA GEREKEN TÜM TIBBİ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Aileyi evinde ziyaret eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaşanan olaydan son derece üzüntü duyduğunu belirterek, “Tabi bu istenmeyen üzücü bir hadise. Biz aslında sokak köpekler konusunda ciddi mesafeler aldık. Maalesef ilçemizin dışından bazı kötü niyetli kurumlar tarafından ilçemize köpekler bırakılıyor. Zannediyorum bu hadise bundan kaynaklanıyor. Biz tabi yavrumuza gereken her türlü tıbbi desteği sağlıyoruz. Babaya da sağlıyoruz. Ama öncelikle çocuğumuzu biran önce sağlık durumuna kavuşturacağız. Ondan sonra inşallah diğer sorunlarını da çözeceğiz. Sokak hayvanları konusunda çok ciddi mesafeler kaydettik. O çalışmalarımızda devam edecek. Şimdi yeni bir klinik projemiz var. Çok kısa bir zamanda tam organize olan hayvan kliniğimizi hizmete açacağız. Ama hayvanlarımızın da çevreye zarar vermeden yaşamalarını temin etmemiz lazım. İnsanlarla hayvanların uyumlu bir şekilde yaşaması lazım. Bu dengeyi korumamız lazım” ifadelerini kullandı.

“EYÜP BELEDİYESİ İŞ KONUSUNDA BANA YARDIMCI OLDU”

Köpek tarafından ısırılan minik Nehir’in babası Tugay Argın, “Kızım yolda merdivenlerden giderken 4-5 tane köpek karışılıyor. Köpekler çocuğa saldırıyorlar.  Yani köpekler çocuğun boynundan falan tutmuşlar, merdivenlerde baya bir sürüklemişler. Komşumuzun oğlu görerek köpekleri kovalıyor. Köpeğin elinden alıyor çocuğu. Sonra yengem geliyor, o arada babamlar çocuğu alıp beni aradılar. Hemen bir arkadaşımızın arabasıyla hastaneye götürdük. Eyüp Belediyesi Devlet Hastanesi’ne gittik oradan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler.

Eyüp Belediyesi’nin yardımlarıyla kızları Nehir’i hastaneye götürdüklerini ifade eden baba Argın, "Allah razı olsun. Maddi durumumuzda iyi değil. Maddi durumum iyi olsa çocuğumu özel hastaneye götüreceğim. Eyüp Belediyesi iş konusunda da sağ olsunlar beni arayarak yardımcı oldular. Seni işe aldıracağız dediler.   Yeter ki çocuğumuz iyi olsun başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

“SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLUYORLAR”

Olay sonrası Eyüp Belediyesi’nin mahallede alarma geçerek sokak köpeklerini toplamaya başladıklarını belirten Argın, “Sabah da bir köpeği aldılar. Çalışıyorlar, sağ olsunlar, ellerinden geleni yapıyorlar.  Çocuğumun boynu falan açık. Yani enfeksiyon kapma durumu var. Psikolojik olarak etkilenmiş. Sabaha kadar yatmıyor. Vücudunun  bazı yerlerinde incinmiş yerler var. Kucağımıza alamıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA